Fórumok - Fajok - Erion.hu


HUNgaroWolf
2013-08-30 13:52:44 | #55

Nem vagyok otthon a művészvilágbéli nevekben, de ez úton is gratulálok neki, ha véletlen erre téved és beleolvas! :)

Zaraken
2013-08-30 13:47:30 | #54

Bizony bizony, a d20-as könyv egy elég félresikerült alkotás. Annyi pozitívum van benne, hogy tele van Vida László rajzokkal. Szegény jobb sorsra érdemes grafikust pont ennek az elfuserált rendszernek az illusztrálására kérték fel:/

HUNgaroWolf
2013-08-30 11:32:01 | #53

Én speciel az Új Bestiriumban leírt goblint olvastam, az alapján írtam. Meg anno a D20 at is, ott van valahol a szobámban a könyvek mélyén. Szép könyv, tetszetős rajzokkal, jó lapminőséggel. Van benne 1-2 jó elképzelés is, de én 1-2 játékot ha játszottam vele. Nagyon nem jött be...
Amúgy egy "karizmatikusabb" orkkal is el lehet játszani, Ynev igen nagy részén. Szerintem...
Sokszor meg balhét hoz, de legalább érdekes a játék, külön jó féle feeling az is :)

Awder
2013-08-30 11:23:07 | #52

Egyetértek teljesen a goblinnal kapcsolatban és a d20 könyvel is.

A goblin sokkalta játszhatóbb faj sztem mint a vad ork, vagy az eszméletlenül kijátszhatatlan és értéktelen khál vagy akár amund (az emberek között nevelkedet amundot nem ide értve).

Válasz AoKitsune #51 üzenetére.
AoKitsune
2013-08-30 11:17:34 | #51

"Szerencsétlenek" kicsik, csúnyák, ráadásul sokak szerit Orwella teremtményei, akik ugyanolyan buták, mint egy büdös ork...
Nekem többször volt, és halál vicces játszani vele.

(a d20-as könyv nekem is megvan, egérpadnak, alátétnek és támasztéknak tökéletes, olvasmánynak egyszer szórakoztató volt a sok ökörséggel, a rendszer teljesen értelmetlen, föl se fogtam, pedig nem idegen a d20, és buta sem vagyok)

Awder
2013-08-30 11:16:53 | #50

Sztem ha agyilag toppon van a goblin akkor nincs gon a pszível. A goblint csak azért dobtam be a "mélyvízbe" mert szegénykével nem sokat foglalkoztak. Pedig egyikük Tier haverja, és állandóan emlegeti a héroszát (akinek most így nem jutt eszembe a neve) de arról sincs egy kuma szó se (Menegle vagy vmi iesmi). Valamint belőlük is van vad és tenyésztett, pl a toroni flotta erőszeretettel használ, de sztem nem ők az egyetlenek. Mókás játékélményt adhat sztem egy goblin.

Válasz HUNgaroWolf #49 üzenetére.
HUNgaroWolf
2013-08-30 11:09:54 | #49

És, mi a vitatéma a Goblinnál? :D
Sztem pl tök szar, és nincs is igazán megmagyarázva, hogy: mágiát használhat de pszit nem!? Pedig még az Ork is használhat pszit ha nagyon űber!
És talán a vajákos/sámán örökségre hagyatkoznak, hogy a miatt képes varázsolni...
Hát a goblin inkább a szellemeket kérleli, ami nem mágia inkább kegyeltség.

Utolsó módosítás: HUNgaroWolf (2013-08-30 11:13:38)
Awder
2013-08-30 11:08:00 | #48

értem én a dolgot. Én igazából nem a játéktechnikai részéről trécseltem, első sorban magáról a két fajról. Szerintem is erősebb a vad ork, de ez már más tészta. :D Azt azonban megjegyzem, hogy sztem akármeik toroni ork (amit nem ölebként tartanak, pórázon) bármikor felveszi a versenyt egy vadon élő társával. Igazából ha nem lenne értéke a vad orknak és azt akarnék indítani akkor udvari értékekkel menne, mert úgy is az számít ami mögötte van :)

De sztem az ork kérdést kifiléztük. Jöjjön mondjuk a Goblin :D

(ui.: gonosz vagyok de a d20as inomis mókus könyvet sosem tekintettem hivatalosnak, nekem is megvan a polcon és csak tiszteletből nem hajítom ki a kukába, mert a könyv akármien vacak is érték)

Utolsó módosítás: Awder (2013-08-30 11:09:03)
Válasz HUNgaroWolf #47 üzenetére.
HUNgaroWolf
2013-08-30 10:51:46 | #47

Igen, nekem is ez volt az eredeti elképzelésem, és ezért nem akartam bele menni a tenyésztésbe (mondjuk mégis megtettem) mert másik világ, illetve mágiával lettek létrehozva.
De, Az orkról az utolsó hivatalos kiadások, a Summarium és a D20, mind a 2 ben erősebb volt az udvari társainál. Az Erion.hu akár mennyire is tetszetős, hasznos és jól gondolkodó oldal/csapat nem hivatalos.
Bár megjegyezném, hogy írtam nekik, nem ígértek ugyan semmit, de azt mondták, hogy pár héten belül megvitatják és értesítenek róla. Jah, és a levélben ha jól emlékszem, írták, hogy jogos felvetetés =)

Awder
2013-08-30 10:31:24 | #46

Egyetértek Mohával, mivel itt nem egyszerű tenyésztésről van szó.

Zárszóként még annyit szeretnék hozzátenni, hogy nagy különbség van a toroni és északi orkok között (udvarira gondolok mindkét esetnél). Az északiak inkább "emberek" esetleg gyengébbek is, míg a toroniak megmaradtak annak amik, orknak. Falkatörvény, a toroniak nem simogatják őket, így ott is majd ugyanolyan az evolúció mint a vadoknál, sőt itt még több küzdelem van a rivalizáló falkák és egyéb alávaló teremtmények között (pl obsorok), stb (olvasmány hozzá a Toron kieg Udvari ork leírása).

ui.: Moha valóban jó beszélgetés alakult ki, az ien mindig jó.

Utolsó módosítás: Awder (2013-08-30 10:33:29)
Válasz Moha #45 üzenetére.
Moha
2013-08-30 10:15:20 | #45

Látom szép gondolat menet alakult ki, tenyésztésekkel, fajtákkal kapcsolatban, ami még jogos is lehet. Az hogy az udvari ork erősebb mint vadon élőtársai, szerintem a leírásban fellelhető, mégpedig:

"Mágikus praktikák folytán létrejött faj". Nem feltétlen ember és ork keresztezésére gondolok, de Ynev nagy hatalmú mágusainak titkait játékos nem igazán ismerheti (de szerintem még a KM se nagyon).

Részemről ez adna valamiféle magyarázatot az eddigi problémára

HUNgaroWolf
2013-08-30 07:47:59 | #44

Re,

Nos, hát nekem elég jó rálátásom van a tenyésztésre(Kutya) ezért tudok róla nyilatkozni. Egy faj tenyésztésében nagyon fonton tényező, hogy mi a cél? Mit akarunk tovább vinni?(És minek a rovására!!!??)
Több célt megvalósítani, tökéletes fajt létrehozni, nagyon nehéz, vagy szinte lehetetlen.
Ork.: Udvari orknál cél, hogy: Okosabb legyen, Érzékibb/asztrálisabb/, Erősebb,Egészségesebb, Karizmatikusabb/emberibb).
Kutyánál, kitűzött cél.: Örülünk, ha nem romlik tovább az egészségi állapota (lásd, vadonélő farkasoknál 97% al ritkább a diszplázia, 85% al kisebb a fertőződés esélye(szúnyogtól, pocsojától, sebesülésektől), sokkal strapabíróbbak, jobbak a gyógyulási képességeik)
Viszont számos tulajdonságuk van, ami az embernek nem kedvező. Például, nem keresi az emberrel a szemkontaktust, az idegen dolgokra, nem kutya,farkas eredetű támadások esetében első reakció a menekülés és csak utána támad, ha úgy véli van esélye/esélyük. Nem igényli a simogatást, babusgatást. Stb
Az ember kitenyésztett rengeteg kutyafajt, mindről elmondható(ritka kivétel, de azoknak más a hátulütőjük): Genetikai betegségek előfordulása 70% al nől. Egészégi állapotuk töredékére csökken, sokkal könnyebben kapnak el bárminemű betegséget. Még az igen sportos kutyáknak, pl német juhásznak is csökkent állóképesség.
Nagyon sok kutyának csökkent önálló gondolkodásmód/logika (amiben még a farkasok sem igazán menők)
Rengeteg kutya vesen (idegrendszeri problémák) gondokkal küzd.: Túlzott félelem sok mindentől (lépcső, más emberek, kutyák, mozgó tárgyak, zörgő csörgő dolgok (pl zacskó)), önbizalom hiány stb.
Cserébe? Nem lett egyszerre, okosabb, erősebb, egészségesebb stb...
Nagyon sok dolgot feláldoztak azért, hogy: Emberközelibb legyen (mindenféle szociális dolog az emberrel szemben), bizonyos fajtáknál (innentől rendőr, katonai, munkakutyákat emlegetem) emelt ösztönszint, közel megtartotta az eredeti állóképességek, javított vesen. Jó esetben 70% át megőrizték a farkas egészségének. Jah, és "csúnyák" nekem természetesen nem, de ha valaki elmegy a katonsasághoz, sportkutyás vagy munkakutyás körökbe ott a kutyák 99% a nem szép, hanem csak jó. Nincs rá igény, és a szépség a munka hátrányára menne. Legtöbb kutya: ordas németjuhász, olyan belga juhász (mali) amit ha tenyészszemléztetni kéne, nem menne át rajta, mert annyival "csúnyább", vagy más mint az alap fajta. Illetve keverékek német juhász és belga juhász keveréke.

Próbálnak olyat is tenyészteni ami szép és jó(munkára) 10000/1 kb ilyen, a másik részük vagy inkább szebb de nem olyan jó, vagy inkább jó de nem olyan szép, vagy egyik sem igazán, csak egy kicsit.
A szigorúan munkára tenyésztett kutyákkal is nehéz a dolguk, pedig nem sok cél van. Minimális szocialitás, magas ösztön és egészség.

A vadorkok között, szintén van tenyésztés, aminek a neve kiválasztódás. Szigorú harcra épülő társadalmuk, jóval inkább kiszelektálja a nem erős és nem egészséges példányokat mint az emberi. Főleg, hogy az embernél nem csak a nyers erő és az egészség számít, hanem jóval több tenyésztési cél lehet jelen. :)

Utolsó módosítás: HUNgaroWolf (2013-08-30 07:56:06)
Awder
2013-08-30 00:34:19 | #43

:)

Visszatérve a hasonlatodhoz pont ezért írtam, időnként a tenyésztés jobb mint a vadon élő. Ez akár vonatkozhat az orkokra. Az uudvari ork sztem az egyik legjobb szerepjátékot adó faj. Az ork is varázslatos, de kb ugyanaz mint a kráni elf.

Kicsit más de mégis ide vág. Én imádom mégségegben kijátszani a karakter hova tartozását. Nem mind1 honnan is jött a karakter, hol nevelkedet. Eren, pyar, shadon, gorwick, vagy akár kisebb törzs tagja, stb. Pl egy dorani varázsló aki ereni nemes fia. Ide oda a varázslás az apja jó nemeshez éltóan beleveri a heraldikát, fegyverhasználatott (és itt jóféle hosszúkardra gondolok), hadvezetést, stb. A vérmérsékletéről, világhoz való hozáállásáról nem is beszélve. Egy erigowi és egy ereni dorani varázsló hatalmas vitákat leejthet csak amiatt hogy az otthonukban mi a szokás, stb. Arra akartam rávilágítani hogy a két ember között nincs értékbeli különbség, de a játékbeli különség legalább akkora mint a vad és udvari ork között.

Válasz HUNgaroWolf #42 üzenetére.
HUNgaroWolf
2013-08-29 21:41:16 | #42

Jah, amúgy nem kell komolyan venni xD

HUNgaroWolf
2013-08-29 21:40:57 | #41

jaja, nagybátyámnak vannak állatai, pl disznó, lúd, csirke...
És ő úgy tenyésztette / nemesítette a csirkéit, hogy már erősebbek mint a disznó! xD
U.i: Nagyobbak is, és még jóval egészségesebbek is.

Awder
2013-08-28 13:02:59 | #40

Megint itt. :D Jutt eszembe elvileg az udvari ork az nemesített, így tenyésztésként biztos lehetnek erősebb és gyengébb "almok"

HUNgaroWolf
2013-08-22 12:29:16 | #39

Teljes mértékben igazad van ;)
De azért remélem valamelyest "átérzed" annak a lényegét amit mondani akartam. Amúgy meg igen, például egy 18,19,20 as intelligenciát, hogy a büdös fenébe lehet kijátszani? :D

Awder
2013-08-21 21:50:44 | #38

Persze ha jogos és hivatalos, mert ami az Erionon van fent az nem hivatalos. Mostani hivatalos a Delta Vision leendő könyve. Valamint ami per pill mérvadó ebben a döntésben az szerintem a Summárium könyve. Arról nem is beszélve, hogy bármit is írjon a szábálykönyv a végső döntés mindig a kalandmesteré, így szerintem annyira mindegy... . Valamint én értékes és nem értékorientált karaktereket csinálok ha játszani akarok. + a magas értéket ki is kell tudni játszani (egy magas intet, karizmát nem is oan könnyű), egy bárd, harcos vagy akár egy varázsló nem az értékektől lesz tápos, hanem az őt vezérlő játékos kreativitásától.

Válasz HUNgaroWolf #36 üzenetére.
demateo
2013-08-20 12:56:29 | #37

Az én kedvencem, hogy az új bestiben, de mégva szummáriumban is az orknak különleges szaglást írnak, ami jobb, mint az udvari orkké.

Ezzel szemben az erion.hu-n kétszeres hallása van:-):) kicsit vicces.

De ilyeneken nem akadok fenn, amióta van hozzáadható tulajdonság. Bármit megtudok csinálni.

Válasz HUNgaroWolf #36 üzenetére.
HUNgaroWolf
2013-08-20 11:01:08 | #36

Teljes mértékben igazad van!
De ha valaki akar indítani egy::
- Kivételesen intelligens varázslót, de lekorlátozzák és nem érheti el az amúgy jogos 18 as emberi szintet?
- Karizmatikus bárdot, de ember létére nem érheti el, a 18 as szépséget?
- Egy igazán erős orkot, de közben még egy udvari ork is erősebb nála?

Nem tápolási szándékkal, de gondolom ha készítesz egy karaktert, aminek jogosan jár valami, akkor azt te is szeretnéd elérni nem? Egy törpe harcost csinálnál, amit egy erős jókötésű törpeként képzelsz, el amolyan "tank" és tudod, hogy alapvetően jobb a fizikuma mint egy embernek, de lekorlátozzák 17 es max erőre és egészségre? (Kisebbre, mint például az ember)

Awder
2013-08-20 09:26:18 | #35

Szerintem bármit csak a szerepjátékért indítson az ember, elég szégyen ha bármit tápolásért indítunk...

Válasz HUNgaroWolf #26 üzenetére.
HUNgaroWolf
2013-08-19 21:33:26 | #34

Teljesen jogos! :)

Készítsétek a billentyűzetet, mert az Erion.hu n hamarosan változik, ha elolvassák amit írok. :)

Pappi
2013-08-19 14:56:19 | #33

Nem csak te érzed valótlannak a dolgot. De a helyzet egyszerű. Még régen valaki kérte, hogy rakjunk be fajokat az erion.hu-ról. Hosszas megfontolás után ennek eleget tettünk. Úgy kerültek be a fajok ahogy ott is szerepelnek. Megértem ha változtatni szeretnél bizonyos dolgokon mondjuk az orkal kapcsolatban, de azt hiszem beszélhetek fejlesztő társaim nevében is amikor azt mondom, mi ezzel nem akarunk foglalkozni. Ha az erionon átírják a max tulajdonságokat, akkor majd itt is átírjuk. Addig meg így lesz és kész :)

Egyébként úgy látom van kirakva az erionon egy elég általánosnak tűnő email cím, és fórum is van az oldalon.

Utolsó módosítás: Pappi (2013-08-19 22:00:23)
Válasz HUNgaroWolf #32 üzenetére.
HUNgaroWolf
2013-08-19 09:44:22 | #32

Teh jó ég, most nézem, hogy még az egészség is csökkentve lett 20 ról 19-re az vadorknak az udvari orkhoz képest. Hát ez meg miez? Tud valaki elérhetőséget az Erion.hu hoz? Megyek fejbekólintom őket :D
Mert még ha fordítva lenne, és az udvari orknak lennének ilyenek az értékei az orknak meg a magasabb azt megértem..

HUNgaroWolf
2013-08-19 09:35:03 | #31

Szerintem, olyan sokminden megbeszélni való nincs rajta és mivel 1 pontról van szó, még az aranyközépút is nehezen lehetséges. Nem tudom, csak én érzem ennyire egyértelműnek azt, hogy a vadorknak jár a 20-as erő?