Fórumok - Kasztok - Kráni nekromanta varázsló botja


Custos
2020-06-10 14:10:30 | #2

Nekem tetszik a bot, hangulatos.
A kovetkezoket javasolnam hozza:
III. szakasz fuggjon felhasznalt dragakotol
II+VI. reszek, a ritualekor szerezzen k6 vagy k6/2-Ep-t majd minden szinten bebortonozhet meg egy lelket amit ad + k6 vagy k6/2 Ep-t

kalandmester87
2020-04-15 00:55:52 | #1

Hosszú idő után a kis baráti társaságunk újra összeül (skype) játszani egy jót. Gonosz parti lesz és én fogok mesélni. Engedélyeztem egy kráni varázslót, mert egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ne legyen varázsló képzés a sötét birodalomban. Megalkottam, hát egy nekromanta varázsló botot. Szeretném megkérdezni a véleményeteket, hogy szerintetek milyen lett. Illetve lát-e benne valaki játéktechnikai problémát. Köszi előre is! Íme a bot:

A kráni nekromanták varázsló botja, szinte bármilyen anyagból, (fából, csontból fémből) elkészíthetőek, formája és hosszúsága a megalkotójának képzelete szab határt. Többnyire a tetején egy drágakő ( obszidián, holdkő, hegyi kristály kalcedon) található.
Ahhoz, hogy a nekromanta hozzájusson saját botjához a következő rituálén kell átesnie. Hosszas meditációval (1 nap) megalkotja, megformázza mestere segítségével a botot, majd ezzel a bottal és egy egyedi varázslattal,(amely csak a kráni rend varázslóképzőjének felavatási termében működik, (tulajdonképp a teremben elhelyezett rúnák segítik az ifjú nekromanta hataloméhéségét és akaratát fókuszálni) ki kell szakítani egy értelemmel bíró lény lelkét a reinkarnáció forgásából és az életenergiáit is eloroznia, ahol a lélek önálló tudata teljes mértékben megsemmisül, és innentől kezdve a nekromanta varázsló írányítása alá fog tartozni, ezáltal a bot különleges képességekkel fogja gazdáját segíteni, hatalma gyakorlásában és annak növelésében. A varázsló halálakor a botban raboskodó meggyötört lélekmaradvány kiszabadul és kóborló tudatlan árnyként fog bolyongani az első anyagi síkon és az élők elpusztítására fog törekedni.
A bot különleges képességei:
I. A nekromanta bot mágikus tárgynak számít, mivel benne található lélek maradvány teljesen immunissá teszi a külső fizikai hatásoknak (tűznek, sebzésnek) Természetes anyagok mágiája nem hat rá, még a tulajdonosáé sem. A benne raboskodó lélek miatt személyes aurával rendelkezik)
II. A rituálé alatt az elorozott életerőt (K6+5 ÉP) bármikor ki tudja nyerni 1 kör meditáció alkalmával és azt saját sebei gyógyítására( így sem mehet a max életereje fölé a varázsló) vagy halott testet életerővel felruházni képes felhasználni. Az életerő szipolyozással pedig bármikor újra töltheti botjának életerejét. (ez az érték nem növelhető a későbbiekben)
III. A varázsló képes a holtakkal kommunikálni míg a bot az aurájában tartózkodik.
IV. A bot a varázsló zónájában, kézben tartva tudatja az élőholtakkal, a nekromanta hatalmát, így az I. és II. kategóriába tartozó élőholtak nem támadják meg a varázslót, sőt utasításokat adhat nekik mindezt mana felhasználása nélkül. ( persze védekeznek, ha megtámadja őket) III. IV. V. kategóriába tartozó élőholt tisztában lesz a varázsló hatalmával így ők eldönthetik miként viszonyulnak hozzá.
V. Nekromancia tárgykörébe tartozó varázslatok annyival erősebben jönnek létre, mint a varázsló szintjének a harmada (felfelé kerekítve)
VI. A varázsló botjának kristálya képes egy további lelket megkötni (bebörtönözni) Hasonlóan a lélekcsapda bélyeghez. Ahhoz, hogy a botba sikeresen bezárja a lelket a varázslónak sikeres akaraterő próbát kell dobnia, áldozatának lelkének pedig sikertelen ellen akaraterő próbát, (ha a varázsló elvéti az akaraterő próbát, akkor a lélek megmenekül a bebörtönzéstől) (ha mindkettőnek sikeres akkor újra kell dobni) A varázsló képes lesz így a lélekkel kommunikálni. Élő testből nem tudja kiragadni ezzel a módszerrel sem a lelket a testből, de a halál pillanatában alkalmazhatja ( Pszit vagy magasmágiát a bebörtönzött lélek képes alkalmazni akár a varázsló ellen is, hogy szabadulhasson a börtönéből) A varázsló rákényszerítheti akaratát mentális vagy asztrális varázslattal, ha képes áttörni a lélek mágia ellenállását. Vagy legalább annyi hónapig kell gyötörnie a lelket amennyi az akaraterejének a 10 feletti része. Minden hónapban a varázslónak akaraterő próbát kell dobnia, a léleknek pedig ellen akaraterő próbát. Ha a varázslónak sikeres, a léleknek sikertelen úgy a lélek elveszít akaraterejéből egyet, ha nem sikerült a varázslónak de a léleknek igen nem csökken az akaratereje (sőt, 3 egymást követő sikeres ellen akaraterő próba hatására a lélek kiszabadulhat a börtönéből) Ha a lélek a hónapok gyötrelmei miatt (sikertelen ellen akaraterő próbák) akaratereje eléri a 10et, behódol a varázslónak és onnantól kezdve teljesen mértékben a szolgála lesz az adott lélek. ( a varázsló halálakor ez a lélek is kiszabadul börtönéből és ő még visszatérhet a reinkarnáció folyamatába)

Utolsó módosítás: kalandmester87 (2020-04-15 00:57:07)