Fórumok - Fejlesztések - Tűzvarázsló - Sogron Útja


Solo
2020-05-10 18:26:24 | #3

Tényleg elég körülményes lenne leprogramozni, ahhoz képest, mennyire ritkán használt funkció.

Viszont, szerintem az ingyenes kegypontok felvételével, és a mana pontok teljes figyelmen kívül hagyásával viszonylag könnyen kezelhető. Túlságosan sokat figyelni sem kell rá így.

Zaraken
2019-08-31 04:09:00 | #2

Üdv!
Ha jól értem, a probléma részben megoldható, a következő módon:
A megfelelő szinten a karakter felveszi a vallásismeret 3. fokot, és felír magának annyi ingyen kegypontot, ahány manája eddig volt (ez jelenleg is megodható a Dreonarban. Ingyen kegypontokat lehet osztogatni, pl. a szerepjátékért kapott pontokat). Aztán ezt a vallásimeret képzettség majd szintenként növeli, ahogy kell. Lehet hozzá KAP-ból vásárolni, stb. Szóval a kegyponttal nincs probléma.

Ami nem megoldható: a manákat visszaváltani és lenullázni.
Lehet kicsit fapados, de a megfelelő fejlesztés megtörténtéig nem lehet áthidaló megoldás, hogy a dreonarból kinyomtatott karakterlapon azt a számot vastag fekete tollal áthúzni, és megjegyezni, hogy az nincs?
(Mivel a sogronita mókus innentől úgyis mindent kegypontból tol, tökmindegy, milyen manát számol neki a program. Azt nagy ívben ignorálni lehet)

Amúgy nem is tudom mi lehet a dreonaros megoldás. A képzettség adta manák visszaválthatósága elvileg megoldja a problémát, de továbbra is elég szöszölős, hogy a sogronita minden szintlépésnél lenullázza a pontjait. Mivel a program továbbra sem tudja, hogy nála a következő szinteken már nem szerezhetők manák tapasztalati mágia képzettségből sem.

Válasz icke #1 üzenetére.
icke
2019-08-30 23:22:51 | #1

Üdv,

Elég niche hülyeséggel jövök, és még az sincs kizárva, hogy én nem veszek észre valami ordítóan egyszerű dolgot - ez utóbbi esetben mélységes bocsánat mellett kéretik irányba tenni :)=

A tűzvarázsló karakternél (se az alapkasztnál, se az alkasztoknál) nem találtam implementálva az 5. szinten (vagy utána) megléphető specializálódást. Ez a Pusztító Tűz Útjánál és a Fény Ösvényénél aránylag könnyen kezelhető, mert ezeknél csak fegyverzet és oktatási bónuszok járnak a választott úttal, és ez egyszerűen beállítható a fejleszteni kívánt képzettségeknél. Sogron Útjánál viszont az ingyenes Kegyelt háttér mellett az addig szerzett Mana pontok Kegy ponttá kéne alakuljanak, és erre nem találtam meg a mechanizmust. Nyilván simán lehetne Kegy pontként számolni tovább a meglevőt, de a következő szinteken már nem szerezhetőek Mana pontok Tapasztalati mágia képzettségből sem, ellenben a megfelelő színtű Vallásismeretből elkezdi kapni a Kegy pontokat is a karakter, és elég könnyű egypár szinten belül elhagyni a fonalat. (Elsőre megoldásnak tűnt a Mana pontok visszaváltása és Kegy pontként újravásárlása, de a képzettségből kapottakat - nagyon helyesen! - jelenleg nem lehet visszaváltani.)

Laikusként elég macerás feladatnak tűnik egy ezt megoldó mechanika leprogramozása, szóval teljesen megértem, ha nincs rá kapacitás; viszont ha egyszerűbb, mint gondoltam, vagy elsiklottam valami fölött, ami kezeli ezt a helyzetet, az nagy örömömre szolgálna.

Előre is köszönöm,

icke