Fórumok - Kasztok - Démonológia+varázsló


Darthcsabius
2018-07-04 09:04:45 | #9

Mindenkinek köszi a hozzászólásokat, megoldódott a probléma, a játékosom démonológia helyett majd másfelé szakosodik. Elmarad a vérfürdő... egyelőre:D

Custos
2018-06-28 17:09:55 | #8

Meg lennel lepodve milyen konyen befogadnak egy jatekos karaktert a csapatba. Egyszer ezt a cselt bevetve az ellenseg tisztje a csata vegen amikor mindenki mas meg volt halva elkialtotta hogy "feladom, beallhatok hozzatok?" es mivel a jatekos karakter volt mindenki: "persze". Tokeletes bizalom attol arrafele :D
Gyonyoru neha nezni a jatekos elmet.

Darthcsabius
2018-06-28 10:40:18 | #7

Hehe:) Ha így tenném be akkor eléggé gyorsan megmurdelne szerintem szegényke XD

Custos
2018-06-28 10:22:42 | #6

Rakd be mint ellenfel a kovetkezo kalandba, es legyen az o feladata hogy megygyozze a csapatot :)

Darthcsabius
2018-06-28 07:59:32 | #5

Az illető tarsolyában talán akad még egyéb ötlet, de makacs fajta:) Szóval jó eséllyel köti majd az ebet ahhoz a bizonyos karóhoz... Hát majd meglátjuk. Sajna csak nagyon megerőszakolva a sztori vonalát tudnám beilleszteni a démonológust abba a tandembe, ahol most egy ranagolita és egy domvik-hívő együtt tud működni. Ráadásul 9-10. tsz-ű karikról van szó, becsülettel végigjátszva/szintezve. Illető haver meg csak úgy becsatlakozna mint már mondtam, és úgy érzem ezek után olyan kari kéne aki nem lesz rögtön haleledel:)

Zaraken
2018-06-27 12:53:58 | #4

Ahogy nézem, a papoknál kifejezetten csak azt hangsúlyozza, hogy a saját szentélyükben érzik meg azonnal a szerafistát, illetve a feketemágust. Egy csomó kaland poénját azonnal lelőné, ha mindenkiről bárhol, csak úgy ránézésre meg tudnák állapítani.

Ha a játékos ragaszkodik a koncepcióhoz, én nem beszélném le róla. Végülis a játékélmény fontosabb a precíz világ- és szabálykövetésnél. Azért ülünk le szerepjátékozni, hogy olyan karakter bőrébe bújhassunk, amilyenbe csak szeretnénk. Esetleg, ha többféle ötlet is van az illető tarsolyában, és vacilál, hogy melyik karijával jöjjön, akkor terelném a másik felé.

Ellenkező esetben inkább itt is valami olyasféle megoldásban gondolkodnék, mint a Domvik lovag és Ranagol pap esetében, valahogy megmagyarázni, hogy miért tudnak együttműködni.

Darthcsabius
2018-06-27 10:52:25 | #3

Jogos jogos:) De a két jk úgy lett betéve a sztoriba hogy kénytelenek elviselni egymást. Említett szerafista meg utólag csatlakozna be, haveri alapon "betesszük", de őrá nem vonatkozna az, ami a papot és a lovagot "egyben tartja". Ráadásul közös pont lenne hitük érdekében a szerafista felkoncolása...

Válasz Zaraken #2 üzenetére.
Zaraken
2018-06-27 10:31:00 | #2

Ha ennyire komolyan vennétek a könyvben leírtakat, akkor már a Ranagol pap és a Domvik lovag is rég szét kellett volna szecskázza egymást. Ha ők jól megvannak egymás mellett, akkor egy demonológus már meg sem kottyan a csapatban :)

Válasz Darthcsabius #1 üzenetére.
Darthcsabius
2018-06-27 09:47:06 | #1

Kedves mindenki! Felmerült egyik játékosom okán, hogy démonológiával foglalkozó varázslót hozna egy már jól kooperáló teambe. Kicsit utána olvasva felmerült, hogy a többi jk (ranagol pap, hadzsik és domvik-hívő lovag) lehet kivasalnák azonnal, a törvénykönyvbe írtak miatt. Figyelembe véve a 4 pontból álló szeráfi alkura vonatkozókat két kérdésem lenne:
1. Írva vagyon hogy a varázshasználók simán kiszúrják... én mint KM ide veszem szövegértelmezés után a szakrális mágia használóit, tehát a papokat is. Ezt jól értelmezem-e?
2. Ahogy utánanéztem a démonológus varázsló sehol se kedvelt emberke. Érdemes-e lebeszélni a játékosomat erről az ötletéről szerintetek is? (Véleményem szerint ha a másik 3 csapattárs kijátssza a kariját akkor a varázsló 3 vs 1-ben megy a túlvilágra...)
Előre is köszi a segítséget!