Fórumok - Szabályrendszer (UTK) - Magas mágia kérdések


Custos
2018-02-28 21:28:43 | #3

1) Legiesseg: mi ugy ertelmeztuk ahogy a 2 esetbe leirtad: tehat egyfajta repulese van, altalaba seta sebesseget adtunk. A nemasagot nem is vettuk szamba de van ertelme :)

2) Szerintem a relevans kepzettseg(elettan stb) kene megadja hogy mire kepes az uj teste, ugy hogy 5. elettannal arra a fajra siman lehet az adott faji maximum. De alternativakent ne mehessen 135 fele, tehat max atformalja a fizikai tulajdonsagait.

3) Atombomba biztos lehetetlen mert nincsenek atomok Yneven :) Mi ha nem TAM ra hasznaljuk az alkimiat altalaba hangulatelem, kepzettseg probakent van hasznalva es max analizishez. Talaltunk bizonyos peldakat hogy miket lehet csinalni de majdnem soha senki nem probal semmit csinalni. Arra hogy mit ismerhet nehez valaszolni mert bizonyos dolgok teljesen maskepp kene mukodjenek Yneven. Hogy egyaltalan letezik-e feher foszfor az a KM jogkore eldonteni, de ha igen es kapott megfelelo leirast akkor persze.

Zaraken
2018-02-28 15:27:56 | #2

A légiességgel kapcsolatban közben kétféle értelmezést sikerült kiagyalnom:

1. eset:
Súlya, tömege nem változik, továbbra is hat rá a gravitáció. Nem tud repülni, a szakadékba leesik, stb.
Amikor a felszínen jár, vagy a tömör anyagon belül mászkál, akkor a mindenhol (nem mágikus anyagokban is) jelen lévő mágikus energiával lép kölcsönhatásba. (Lásd godoni örökség, Felfedés: „alkalmazója megpillanthatja a Manaháló szövedékét, mely áthatja világunkat, stb.”)
Az alkalmazó dönti el, hogy ezt a kölcsönhatást mely anyagokkal szemben használja ki. Megteheti, hogy felmegy egy lépcsőn, de keresztül is sétálhat rajta. Ez teszi lehetővé, hogy légies alakban is kapjon levegőt, illetve tudjon beszélni. Ez viszont azt is jelenti, hogy a nem légies tárgyakat is meg tudja fogni, ha akarja.

2. eset:
A –nem mágikus- anyagi világgal semmilyen kapcsolata nincs, a környező tereptől teljesen függetlenül mozoghat. Repülhet is, ha akar. Testét mágia mozgatja, legfeljebb egy sétáló (vagy futó, amiben megegyezünk) ember sebességével. A nem mágikus tárgyakat nem tudja megfogni. Légies alakban nincs szüksége levegőre, így nem fullad meg, de –mivel nincs kapcsolata a levegővel- beszélni sem tud.

Most éppen azon filózunk a csapattal, hogy mi melyik szerint játsszuk a mókust. Nekem amúgy teljesen mindegy, csak legyünk következetesek. Ha az ember varázslóval van, szeretné tudni, hogy mire számíthat :)

Zaraken
2018-02-27 17:01:22 | #1

Üdv néktek!
Bár elég régóta játszom, a varázsló mágiájában még 20 év elteltével is vannak számomra homályos részek, amit mindig kicsit ad hoc módon meséltünk, de igazán soha nem sikerült eldönteni, megmagyarázni. Kíváncsi lennék a véleményetekre.

1) Légiesség
Hat-e a gravitáció a légies emberre? Ha kisétál a szakadék fölé, leesik, vagy nézeget, mint a prérifarkas a mesében? Ha hat rá, miért nem zuhan a bolygó magjába?
Vagy minden esetben ő dönti el, hogy egy anyagon át akar-e hatolni? Pl. van előtte egy nagy kőlépcső. Dönthet úgy, hogy felmegy rajta, de bele is tud menni a lépcsőbe?
Egy anyagon belül tudok 3D-ben (fel, le is) mozogni? Pl úgy megmászni a tornyot, hogy bemászok a falába, és a falon belül felfelé?

2) Élőlény új teste
Mondjuk van egy vasággyal 40 kg-os animágusom, aki azzal szórakozik, hogy folyton átalakítja a testét. Az új test értékeit mi alapján deriváljuk? Ő dönti el? Vagy ahogy sikerül? Csinálhat magának 20-as ügyességet és karizmát? Ha igen, hányas élettan kell hozzá? Kaphat-e különleges képességeket, pl. infralátás? Vagy az túl táp? Mi van, ha alapból is volt neki, és csak minimális változtatásokat eszközöl a testén?

3) Alkímia ismeretek
Mennyire fejlettek Ynev kémiai ismeretei? Teremthetek-e fehér foszfort (levegővel érintkezve meggyullad), alkáli fémeket (vízzel érintkezve robban), stb?
Jó, atombombát nyilván nem készítek, de ismerik-e a fémpor robbanás jelenségét? Vasat gondolom teremthetek, tök közismert anyag. Por alakba meg csak formázhatom. Már csak a kellő aktiválási energia kell, és bumm, így lett a Chocapic!
Gondolom viszonylag fejlettek Ynev természettudományos ismeretei, mivel 5. fokú alkímiával már mágia nélkül alakítják át az anyagokat egymásba, ha van elég idejük és elég nagy laboratóriumuk (atomreaktor). Hmn, most így belegondolva az atombomba sem túlzás:D
Na jó, ezt a képzettségleírást szerintem ignoráljuk, mert hülyeség, de a kérdésem akkor is fennáll: mit ismerhet egy ynevi varázsló?