Fórumok - Szabályrendszer (UTK) - Spamagitor / Pugomagitor


Erior
2016-12-12 02:24:33 | #2

Mivel senki sem írt semmi ezért írok egy kb leírást amire gondolok:
Ha valaki a Kardok / Tőrök mesterévé akar válni rendelkezzen egy alap Tsz-el . Fegyvermester lévén a Toroni kultúrkör fegyvereit ismernie és használnia is tudnia kell ezért Fegyverismeretet és legalább 3 fegyvert magas szinten való használata elengedhetetlen (nem tudom túlzás lenne e ha 3 fegyvert 5. fokon kellene ismernie). Emellett egy ilyen karakternek mester lévén bírnia kell az oktatás képzettségével és egy ilyen karakter harcban is biztosan megállja a helyét ezért tapasztalatai révén bírnia kell Fájdalomtűréssel és harctéri gyakorlattal nomeg ha valaki csak Kardal/ Tőrrel harcol az biztos jártas valamilyen szinten a kétkezes harcban és az ellenfél egyszúrásos vagy gyors likvidálásában. Tehát meglátásom szerint:
Minimum 7. Tapasztalati szint.
Fegyverismeret 3.Fok
3 Fegyver használat 4. Fok
Oktatás 3.Fok
Írás / olv. 3.fok
Kétkezesharc 3.fok
Fájdalomtűrés 2.fok
Harctéri gyakorlat 2. fok
Pusztítás 2.fok
Élettan 2.fok
emellett lehet hogy bizonyos helyeken egyéb képességeket is megkövetelnek de a fenti leírás csak alap lenne ha némely képességet tovább fejleszti a karakter akár iskolákban is taníthat hivatalos rang pedig ilyen esetben egy Pietor már bőven lehet.

Erior
2016-12-06 04:45:32 | #1

Sziasztok. Bár mindenki tudja miről van szó leírom hogy kerekebb legyen: Kard illetve Tőrvívást oktató mester a toroni klánok és titkos testvériségek belső iskoláiban. Jelentése Kardok/ Tőrök mestere.

A kérdésem pedig az lenne szerintetek ahhoz hogy valaki ilyen rangot elérhessen mit kell tennie? Mivel többesszám lévén ez hány Fegyver és milyen fokú ismeretét jelenti? Esetleg valami járulékos képességet is tudni kell ? (oktatást nyílvánvaló) Ranghoz kötött vagy nem? Ha nem akkor jár e hozzá ? Pietornál alacsonyabb rangú kaszttag is elérheti ezt a tisztséget? Ilyesmikre gondolok.... mit pl: a pap és paplovagok kiegben az Inkvizítorok rész.

A válaszokat előre is köszönöm