Fórumok - Szabályrendszer (UTK) - Csak tulutessel..


Zaraken
2016-12-26 14:34:02 | #8

Félreértesz. Nem megkönnyíteni akarom a játékosok dolgát, hanem megpörgetni, gyorsítani a csatát. Sajnos manapság már nehezen tudjuk összeszedni az embereket egy pár órára. Ez a kevés idő nem azzal kéne elmenjen, hogy órák hosszat csörgetjük a kockát a semmiért, mert akkor nem marad idő a fontosabb dolgokra, a küldetés megoldására, párbeszédekre, szerepjátékra. Az olyan harc, ahol a felek alig tudják megütni egymást, hosszú és unalmas. Ezért iszonyatosan játékélmény rombolóak ezek a csak túlütéssel sebezhető monszták.

Amúgy meg na, egy kaland nem attól lesz nehéz, és nem akkor érdemled ki a tp-ket, ha folyamatosan harcolsz, és végiggyakod a bestiáriumot.

Válasz Erior #7 üzenetére.
Erior
2016-12-23 12:40:04 | #7

Van abban is valami amit mondasz viszont mi például ugy szeretjük ha nem harácsoljuk magunknak a tp-t hanem kiérdemeljük és igy az a jutalom a kaland végén nem a kincs vagy fegyver. Valameik nap olvastam a Nekrográfiát és a nekromancia alap tételeit az UTK ban és a Új bestiáriumban. Ezekből pedig nekem az jön le hogy a 2. a helyes és szerintem FP hijján mincs kötelező ÉP vesztés sem. (élőholtaknál tuti)

Utolsó módosítás: Erior (2016-12-23 12:41:19)
Zaraken
2016-12-21 00:47:15 | #6

Minden attól függ, hogyan értelmezzük a kötelező Ép-vesztést. Mármint azt a jelenséget, amit a szabályrendszert ily módon modellez. Az, hogy a zombinak nincs Fp-je (vagy ha úgy tetszik, végtelen sok van neki), nem azt jelenti, hogy a sima találatok nem tesznek benne kárt. Azokat ugyanúgy elszenvedi, csak nem fájnak neki. A fájdalom és a vérveszteség nem akadályozza a harcban, nem ájul el, stb. Ami a kötelező Ép-vesztést illeti, kb. két eset van:

1) Úgy fogjuk fel, mint a sok kicsi sérülés kumulatív hatását, vagyis ha elég sokáig kaszabolod, az összességében árt neki annyit, mint egy darab fickósabb támadás. Ebben az esetben indokolt a kötelező Ép-vesztés.

2) Kifejezetten a fájdalom és a vérveszteség élő szervezetekre gyakorolt hatásaként fogjuk fel. A zombit, mivel nem él, hanem mágia mozgatja, ezek nem érintik, így ily módon nem lehet kárt tenni benne, ez pedig a "ténylegesen csak túlütéssel" érvelést jelenti.

Mindkettő mellett fel lehet hozni érveket, embere válogatja, kinek melyik a szimpatikusabb. Én többek közt a játszhatóság miatt támogatnám az elsőt:
Ha a játékosoknak pechjük van, és 2 órán keresztül nem dobnak mondjuk 90 fölé a kockával, akkor most tényleg 2 órán keresztül malmozunk, míg végre túlütik? Akkor már hadd darálják le apránként, még mindig gyorsabb :D

Válasz Erior #5 üzenetére.
Erior
2016-12-13 11:16:46 | #5

Szerintem ha az van leírva hogy csak Túlütéssel sebezhető akkor ezt nem kell tovább gondolni. Ha nem vagy képes rajta Fp-t sebezni akkor nincs Kötelező Ép vesztés sem. Viszont ha lehet Fp-t sebezni az eleje a baromság.

Piftike
2016-09-12 22:56:26 | #4

Szerintem a túlütés az túlütés egyértelműen. Az nem a kötelező Ép vesztés szabálya. Szerintem.

demateo
2016-09-11 09:09:46 | #3

Egyetértek!

Válasz Zaraken #2 üzenetére.
Zaraken
2016-09-10 21:10:12 | #2

Szerintem kötelező ép-vesztéssel is sebezheted, úgy, ahogy írtad. Sőt, úgy vélem, ez vonatkozik a tűzzel való sebzésükre is. Kidobod a tűz sebzését, és annak az ötöde megy Ép-be.

Válasz Custos #1 üzenetére.
Custos
2016-08-30 11:56:04 | #1

Azoknal a szornyeknel ahol le van irva, hogy csak tulutessel sebezhetoek, a kotelezo ep vesztes szabaly ervenyes? Tehat ha egy zaurakra rautok egy hosszukardal, nem utom tul de sebzek 7-et az visz magaval 1 Ep-t vagy sem? Ez altalaba nem szamit egy zombinal akit anyugy is tulutnek de vannak szornyek akiket csak "lekopolni" lehet realis ido alatt, pl 95-t kene dobni a tulutoshez az azt is csak egy tudna csinalni a csapatbol.