Fórumok - Szabályrendszer (UTK) - Kétkezes harc mennyire ajánlatos egy fejvadásznak?


Zaraken
2016-06-13 22:35:32 | #7

Szerintem megéri. Oké, hogy könnyebben sérülsz, mint ha pajzsoznál, de az ellent is gyorsabban darálod le. A legjobb védekezés a támadás. Nem nagyon fog téged túlütni, ha két kör alatt megölted. Ha pedig valami miatt mégis nagy VÉ kéne, még mindig átállhatsz kettős védelemre.

EdgarAllanPro
2016-06-07 18:10:36 | #6

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, illetve a segítséget. Elsőre félreértelmeztem/tük a társasággal az erre vonatkozó szabályokat, de így már minden tiszta :).

Custos
2016-06-06 09:39:29 | #5

Arra reagalva hogy menyire eri meg. Az en tapasztalataim ketkezes harcal az hogy eleg alacsony marad a vedoerteked(pajzshoz kepest) ugy hogy jo HM-el vagy nagy SFE-vel kell kompenzalni(netan rengeteg fp+ep-vel). Mert egy ket tulutes sokkal konyebben becsuszik mint pajzsnal.

resdayn00
2016-06-05 22:50:59 | #4

Nos, 3. Fokon ugye az ügyesebbik kezeddel (fejvadászkard) rendesen 2x támadsz, viszont az ügyetlenebbik kezeddel (tőr) még mindig 1-el lassabban, azaz 2x, tehát 3. Fokon már körönként összesen 4x támadhatsz. Védekezni így is védekezel, megkapod a választott fegyvered VÉ-jét, mintha nem forgatnál más fegyvert. A kettős védelemnél van az, hogy az egyik kezeddel nem támadsz, hanem azzal teljesen a védelemre koncentrálsz, tehát mindkét fegyver VÉ-jét megkapod (fegyverhasználat bónusszal együtt). Szerintem a védekezés részét érthetted félre, ezt úgy kell elképzelni mintha nem 2 fegyvert forgatnál, ugye rendesen támadhatsz akkor, és kapsz x VÉ-t, mert védekezel is amennyire tudsz. Kétkezes harcnál pedig (3. Fokig), mivel még nem annyira összehangolt a két kezed, csak az egyik fegyvert tudod rendesen hárításra is használni, illetve lassabban támadsz. 5. fokknál pedig minden ilyen dolog megszűnik, teljesen összehangoltan mozog a két kezed, mindkettővel teljes értékűen tudsz védekezni és támadni is. A lényeg, hogy minden esetben megkapod legalább az egyik fegyvered VÉ-jét, támadások számának levonása nélkül is.

Utolsó módosítás: resdayn00 (2016-06-05 22:52:01)
EdgarAllanPro
2016-06-05 18:58:20 | #3

Köszönöm a gyors választ! :)
Így csak most az merült fel bennem, hogy tételezzük fel 3. fokon van meg a képzettség, akkor kétszer támadhatok a fejvadászkarddal, háromszor a tőrrel. Viszont ha védekezni is akarok, és mondjuk a fejvadászkard a védekezőfegyverem, akkor azzal támadok mondjuk egyszer, a tőrrel háromszor, ha az adott szituáció megengedi?

resdayn00
2016-06-05 16:08:28 | #2

Egy kicsit szerintem félreértelmezted a leírást.

Fejvadászkarddal alapból 5 szegmens támadni, tehát körönként 2 támadást lehet vele leadni. Tőrrel alapból körönként 3-at. Az 1. és 2. fokú kétkezes harccal mindkét fegyver 1-el lassabb kategóriába esik, tehát összesen körönként 3 támadásod lesz, 3. foknál pedig csak az ügyetlenebbik kezedben lévő fegyverrel támadsz lassabban. Szerintem a védekező fegyvert értetted félre. Ugyanis a leírás nem azt mondja, hogy az egyik fegyverrel csak védekezel, hanem azzal is támadsz, csupán megválaszhatod, hogy melyik fegyver VÉ-je legyen számolandó. Az ismétlő csel és kettős védelem manőverek nem kerülnek szegmensbe, kör elején kell bejelenteni, hogy az adott körben melyik manővert fogod használni. Az ismétlő cselnél szerintem nincs mit magyarázni, a kettős védelemnél csak az egyik kezedben lévő fegyverrel tudsz támadni, ellenben mindkét fegyvered VÉ-jét megkapod. A 4. és 5. fokok leírása szerintem egyértelmű.

Remélem tudtam segíteni. Ha esetleg még mindig nem egyértelmű a képzettség működési elve, szívesen szemléltetem egy-egy példával. :)

EdgarAllanPro
2016-06-05 14:54:38 | #1

Nem tudom pontosan megítélni, hogy mennyire éri meg kivenni, mivel alacsony fokokon elég gyatrának tűnik. Illetőleg nem értem a pontos működési elvét. Ha fogok a jobbik kezemben egy fejvadászkardot, amire van 4. fokú fegyverhasználatom, azzal elvileg 10 szegmens a támadni, a másik kezemben fogok mondjuk egy tört, megnevezem védekező fegyvernek, és támadok a fejvadászkarddal, akkor annak a VÉ-je (a tőré) hozzáadódik az alaphoz VÉ-hez?
Illetve amire az UTK-ban nem találtam utalást, hogy amiket 3. foknál ír ismétlő csel, meg kettős védelem azok, hány szegmensbe kerülnek? Az ismétlő cselnél triviális, hogy 10 lehet, de a másiknál, ha az egyik kéz alapból védekezésre használatos, a másikkal pedig már csak 5 szegmens támadni, akkor a a maradék idő felhasználható arra, hogy beálljak védekezni?