Fórumok - Szabályrendszer (UTK) - Fejvadász és orvtámadás


Erior
2016-12-12 22:57:53 | #8

A Lopakodás és Hátbaszúrás kombó nem volt vitatott dolog. Igazat szolsz de az általam írt példa 10 ből 1-2 szer lehetne max. elérhető és nehogy ne próbáljak már eredeti lenni ha megtehetem. Az meg hogy ellened is használható az egy dolog. Ha eredeti a KM sokkal rosszabbat is átélhetsz. Ha nem szivatnak meg néha akkor elvész valami a játékból ha tudod h ugyse csinál meg veled ezt vagy aszt akkor elszállhatnak a játékosok mert tudják h kímélve vannak meg ugy sem öli meg őket a KM...De ne érts félre nem kötöszködni akarok

Utolsó módosítás: Erior (2016-12-12 22:59:51)
Custos
2016-12-12 12:47:29 | #7

"Szerintem a legreálisabb a lopakodás + orvtámadás képzettségpróba."
Ne felejtsd el hogy amit a karaktered tud csinalni azt tudjak a karakteredre is csinalni... es forditott esetbe nem lenne kellemes :)

Erior
2016-12-12 12:39:49 | #6

Amit te modasz az kivégzésnek hangzik. A hátbaszúrás inkább az amikor mondjuk egy őr járörözik az utcákon az egyik saroknál megáll körbenéz beles a sikátorba hogy látja e valaki mivel mondjuk tél van fázik és meghúzná a pálinkás flaskáját. te előmászol a csatornából vagy leereszkedsz a tetőről mögélopozol és leadsz egy halálos szúrást. Erről jut eszembe mivel meglepetés kell hozzá érdekelne ez milyen mértékben lehet ugymod kihasználni. Teszem fel 2 őr strázsál a kirendelt posztján és mondjuk egy részeg csöves eltereli a figyelmüket elhaggyák posztjukat mert mondjuk nem akarják hogy felébressze mondjuk a főnüküket vagy csak szimplán nem akarnak hányást takarítani... ha mögéjük lopozol és rájuktámadsz a Meglepetésszerű támadásnál az van írva hogy tied a kezdeményezés és az előnyök arra a körre. Na most ha 2 őr nem áll messze egymástol leadhatsz e egy gyorsabb fegyverrel 2 támadást ugy h mindkettőre érvényesek legyenek a bonuszok? mivel ha az egyikre leadod a szúrást és azzal a lendülettel rátámadsz a másikra az is meg van lepve és mire felfogja h leszurták a társát már rá is támadtak....

resdayn00
2016-12-12 12:13:06 | #5

Egy olyan helyzetben, amikor a célpont eleve teljesen védtelen és nem számít támadásra, miért beszélünk védelemről meg támadódobásról? Ha alszik az ágyon, vagy háttal áll valahol, nem azon fog múlni hogy eltalálod-e szerencsétlent. Nem tartom reálisnak ilyen esetben a rendszert amit az útk-ban olvashatunk. Ha már valahogy sikerült odalopakodni valakihez, bárki bele tudja döfni azt a tőrt az áldozat nyakába. Ha mást nem, gyorsan befogja a száját és a szívébe szúr vagy elvágja a torkát. Szerintem a legreálisabb a lopakodás + orvtámadás képzettségpróba.

Erior
2016-12-12 02:46:50 | #4

Érdekes ez nem mondanám annyira jonak amugyse a hátbaszúrást lehet egy pusztítással jobban jár az ember mert ha olyan helyzetben vagy ami lehetővé teszi a hátbatámadást akkor nagyobb kárt okozhatsz alapból a +30 té meg a pustítás a túlütés küszöböt is csökkenti nem is kell konkrétan célozni már nagy kárt okoz az ember. Az orvtámadásnak az ETK ban több értelme volt. Mondjuk mellete szol még a Kötelező ÉP vesztés is ha céloznod is kell a bonusz SP ért akkor is megéri mert elég ha eltalálod akkor is sebezhetsz ÉP-t. Az FP / ÉP vesztéses táblázat a MTK ban elég szépen részletezi a sérülések mibenlétét is szoval ha nyakonszúrsz valakit kiabálni biztos nem fog....

Utolsó módosítás: Erior (2016-12-12 02:51:10)
Zaraken
2016-06-13 22:51:45 | #3

Ez a játékrendszert szigorúan és mereven értelmezve valóban így van, de ha elolvassuk a képzettségekhez tartozó leírás rizsa részét is, akkor kiderül, hogy az orvtámadás eleve azért ad sebzés bónuszt, mert az orgyilkos ismeri a gyenge pontokat, ahova célszerű célozni. Ezért is épül az élettan képzettségre. Szóval -az én értelmezésem szerint- eleve célzott támadásnak minősül. Nem olyan, mint egy közelharci kardozgatás, ahol próbálom megütni, aztán eltalálom, ahol éppen sikerül. Én emiatt nem adnék célzott támadás levonásokat. Ugyanúgy, mint régen a hátbaszúrásnál. Vagy ti azt is úgy játszottátok, hogy célzott támadás kell, hogy olyan helyen szúrja hátba, ahol megkapja a +2k6 sp-t?

ThePentagrammer
2016-05-21 10:47:21 | #2

Ugye ha rendelkezik Orvtámadás képzettséggel, azt csak akkor tudja alkalmazni, ha meglepetésszerű támadást hajt végre. Ekkor övé a kezdeményezés és kap +30 TÉ-t, illetve találat esetén a képzettségnek megfelelően plusz Sp-t.
Viszont! Ha ténylegesen a torkát akarja elvágni az áldozatnak, akkor az már célzott támadásnak minősül, és a célpont kap a KM belátása szerint +VÉ-t (a könyvben +50-et írnak példának).
Csupán az értékeket nézve nem éri meg célzott támadást leadni, főleg ennél a képzettségnél, ahol fontos lenne túlütést elérni, hogy a plusz sebzés ÉP-ből vonódjon le.
Véleményem szerint a torok elvágás nem is olyan gyors és csendes, mert az áldozat még percekig höröghet, míg egy pontos döfés a szívbe azonnal megöli.

garfiman
2016-04-08 20:47:42 | #1

A csapatunkban van egy fejvadász, aki ugye mindig próbálja észrevétlenül elvágni áldozatai torkát a fejvadászkardja segítségével. A kérdésem az lenne, hogy milyen módosítókat kellene ebben az esetben szerintetek figyelembe venni, és a sebzést hogyan kellene kiszámítani