Fórumok - Kalandmesteri sarok - Varazstargyak arai


Custos
2016-04-08 00:04:32 | #3

Az orveny runa az uj bestiariumbol van. Lehet erosebbet is csinalni, egeszen a tsz/kor mannaig toltodhetsz fel komplikacio nelkul. Nem csatara van kitalalva, viszont 2 csata kozt joval kevesebbet kell aludjon a BM ha nem vesziti folyton azokat az Ep-ket.
Tetszik az meglatasod hogy egy I runakard vetekedik egy joval dragabb fegyverrel.
Szerintem a vagyon hatter jo otletet ad hogy a potencialis vevok menyi penzel szaladgalnak.
A gyakorisaggal nem teljesen ertek egyet. Varazsfegyverek szerintem elegge becsbe vannak tartva hogy fennmaradjanak, vannak kirajok szolgalataba allo varazslok is boven. Aki ha erositett fegyverzet gyartasat parancsolja a tisztjei szamara akkor azok szerintem le lesznek gyartva.
Ritkasagi szorzot biztos ra kell rakni mert mig egy koronkent 1E tuznyilt lovo pipat 28 mannabol egy runamagia 3. es oselemi magia 3. -al rendelkezo udvari varazslo osszerak semmi gond nelkul. Ugy egy runakardhoz 5. oselemi magia kell 44 mannaval amit mar joval nehezebb megoldani.

Egy darabig szorakoztam kulombozo kepletekkel, vegul a kovetkezo egyszerunel maradtam:
Ha a varazstargy 50 manna alatt van akkor manna koltseg ketszereset kerem ezustbe.
Ha 100 manna alatt van akkor a konyvbeli ar marad
Es ha 100 manna felett van akkor 10 szeres mannakoltseg aranyba

Theraxin
2016-04-07 02:41:54 | #2

Kicsit félreértetted a táblázatot, először ezt tisztázom, aztán a többi.

A 1,5 arany/Mp a piaci ár, az "Ára" rész az előállítás költsége. Megkavaró lehet, de fentebb le is van írva, hogy az önköltségnél a piaci ár jóval magasabb szok lenni és az alatt van vastagon szedve a másfél aranyas dolog.

Pl2: ÚTK-ban szerintem nem létezik Örvény rúna, az ugye Rúna magazinos volt, tehát házi szabály, az 5-ös fokú Rúnamágia sem kötelez direkt átvételre, mivel egy teljesen más rendszerről van szó. Ettől függetlenül, a boszorkány is elég gyorsan rá fog jönni, hogy a körönként 1 mana elenyésző, amikor egy harc folyik. Ekkor a hatalom itala fog csak segíteni. Egyébként azért nem engedném be, mert egy mozaikvarázsló számára ez ingyen lesz és kb. körönként ellőheti az összes manáját, mert úgy is visszajön.

Pl3 Itt igazat adok, a papi gyógyító italok lehetnek olcsóbbak, de pont az az ital értéke, hogy amúgy ott halsz meg, ahol a csapás ért, szóval ne legyen túl olcsó.

De nem véletlenül ilyen merész áron megy. Ha egy rövidkardhoz hozzáadod az 1-es rúnafegyver előnyeit, akkor majdnem hogy egy Slan kardhoz jutsz, aminek csak jelképes 100 aranyas ára van, kb. beszerezhetetlen. Hasonlóan egy hosszú íjból egy elf íj minőségű fegyver keletkezik, amely 120 arany úgy, hogy egy klán vagy több biztosan vadászna rád az utóbbiért. Szóval minőségi oldalról bőven érthető, hogy miért mérik ilyen nagy árban, hisz egy 2-es szinttű rúnatárgy már tényleg felülszárnyal minden adott kategóriájú fegyvert.

Az előállítási oldalon hasonló a helyzet. Merthogy ezekhez kell egy mozaikvarázsló, aki ritka, mint a fehér holló, aki tulajdonképpen renegátnak kell legyen és még így is elérhetővé kellett a számára váljon az Őselemi és a Rúnamágia 5-ös foka és erkölcsileg is annyira anyagiasnak kell lennie (amire igazából egy varázslónak nincs is szüksége ekkora mértékben) és ő maga is tudja, hogy tulajdonképpen relikviákat árul, ott és úgy válogat a vevőkben, ahogy kedve van. Tulajdonképpen egy ősmágus, aki háborúkat is megfordíthatna, ahelyett, hogy kufárkodik.

Szóval de, szerintem bőven indokolt, hogy ennyire merész áron legyenek a mágikus tárgyak, hiszen az elkészítőik hatalmas erővel rendelkeznek, alig vannak, ráadásul a vevőkör is annyit fizetne, amennyit tud, hisz az előny is számottevő.

Amit tehetsz, hogy kalandjutalomként osztasz ilyen tárgyat.

Custos
2016-04-01 13:52:15 | #1

Lehet mar beszeltuk de sehol nem kapom ezt a temat. Elegge nehezemre esik varazstargyakra arat mondani. Erionba jaro csapat egy profitabilis kaland utan jogosan kerdi hogy mit tud megvenni. A konyvbe levo 1.5 arany mannapontonkent viszont nagyjabol azt jelenti hogy semmit se tudnak megvenni, vagy horibilis menyisegu aranyokat kene szetosszak.
Pl.1 A keplet szerint egy I. runzkard 66 arany kene legyen + fegyver ara (44 manna * 1.5), de a leirasba 5 aranyat ir, ami esszerubbnek tunik.
Pl.2 Egy boszorkanymester ha beszerez egy orveny runat (Magasmagia 3. es Runamagia 5. kell hozza) ami koronkent 1 Mp-t tolt neki az a keplet szerint 1,5 arany. Viszont szerintem keves KM adna azt neki oda anyiert mert hatalom italat igy nagyon ritkan hasznalna.
Pl.3. Ep-t tolto varazsital ami eletbevagoan hasznos tud lenni az 1Ep/4Mp tehat 1Ep/6 Arany araba megy a keplet szerint. Ami fogyoarukent azt jelenti hogy ott fog mindenki elverezni ahol levagtak :)

Tu hogyan oldjatok meg ezeket a helyzeteket? Hasznaltok valamilyen mas kepletet?