Fórumok - Kalandmesteri sarok - Alabard


resdayn00
2016-03-24 12:33:53 | #2

Valóban elég erős az alabárd, de szűkebb folyosón, vagy alacsony belmagasságú helyen lehetetlen használni, talán ezzel lehet kompenzálni. Nyílt helyen akrobatika VÉ bónusz vagy pajzs segíthet. Vagy bár nem gyakori helyzet, de egyik kalandban mondjuk lehet tűzvarázslót/tűzvarázslókat ellenségként berakni, a fémizzítás varázslatuk elég hatásos lehet. Túlerővel is lehet operálni valamit.

A gond az, hogy háziszabállyal nerfelni nem realisztikus, az alabárd tényleg nagyon hatásos fegyver, aminek hátránya a nagy méret, magas ár, körönként 1 támadás. A nyeles fegyverek közül pedig az alabárd STP-je a legalacsonyabb (30). Ha végiggondolod, túlerővel viszonylag jól el lehet intézni egy alabárdos harcost: ugye rohamozással egyet 99%, hogy megöl, de a körben több támadása nincs. Ez alatt egy hosszúkardos harcos 2x támadhat rá. Sajnos itt felmerül, hogy 4. fokú fegyverhasználat alatt csak a 4. és 5. méretkategória fegyvereinek harcérték módósítói érvényesülnek a szabályok szerint (ezt mi igazából ritka kivételek alkalmával nem vesszük figyelembe). Nyílván nem a JK megölése a cél, de hátrányos helyzetben van ha több támadóval kerül szembe. Túlerő esetén a VÉ csökken, ez segíthet akkor is, ha a méretkategória különbség miatt nem kapják meg a támadók a fegyverek értékeit.

Custos
2016-03-24 10:50:26 | #1

Van most a csapatomba egy lovag aki nagyon szeret alabardal rohamozni. Aminek altalaba a kovekezmenye hogy gyonyoruen reszletes felnyarsalasokat irok le. Kulonosebben nem zavaro, es nem is hagyom neki mindig.
A gondom az hogy ha jol ertem a szabalyzatot, az ellenfelek nagytobbsege nem kapja meg a fegyvere bonuszait a meretkategoria kulombseg miadt, ez altalaba garantalja hogy a rohamozo nyeri a kezdemenyezest es az 5k6 duplazva altalaba garantalja a halalt. Ti szaladtatok hasonlo problemakba, hogyan reagaltatok mint KM, alkalmaztok alami kozelharci hatranyt, haziszabalyt stb?