Fórumok - Kasztok - Kardművészek


Solo
2015-10-19 14:30:32 | #5

Nekünk több olyan kalandunk is volt, amikor harcra csak ritkán került sor, leginkább gondolkodniuk kellett a játékosoknak (kijutni bizonyos helyekről, trükkös feladványok által lezárt helyekre bejutni, megtervezni egy város védelmét, stb...). Ezekben a kalandokban majdnem mindegy, hogy a harcművész ledarálja az ellenfeleket könnyedén. Mert a kalandban nem jutnak attól sokkal előrébb.

Zaraken
2015-10-17 21:20:33 | #4

Nem feltétlenül a minél turbótáposabb ellenfelek kiagyalása az egyedüli célravezető út. Kardművészünk ugyebár csak akkor büszkélkedhet ilyen értékekkel, ha bizonyos feltételek fennállnak. Nosza, módosítsunk egy kicsit a feltételeken! A Véridő című kalandban van egy pár aljas... akarom mondani, remek ötlet erre vonatkozóan.
Nem muszáj a kedvenc fegyvereddel, makkegészségesen, verőfényes nappal, két lábbal a földön állva harcolni...

De megfontolásra ajánlom a Zöldvár és a Veszélyes Vizeken harcrendszerét is. Látni az arcát, amint 99-et dob, és bejelented, hogy nem talált. Priceless :D (én legalábbis úgy csináltam KM-ként, hogy az egyes helyiérték volt egyben az asztrálpróba).

Utolsó módosítás: Zaraken (2015-10-17 21:29:54)
Custos
2015-10-17 21:03:36 | #3

Termeszetesen ha csataba akarsz ellenfelet neki szembeallithatsz egy karaktert aki az egesz eletet harcra orientalta. Referenciakent egy 10. szintu lovag (lovagkard 5., nagypajzs 5., rakozott pancel 5., pusztitas 4): 60 Ke, 200 Te, 225 Ve, 3k6+4 sebzes, 20 tuluteskuszob, 7 SFE. Ez barmilyen magikus cucc nelkul. Ha vesz valahonnan egy folytonos/ideiglenes 2E Elemi Ero Aurat az mar +8 SFE.

De a legjobb modszer az ellenseges csapat, lehet felisten karaktered de ha egy kozel azonos szintu osszedolgozott kalandozocsapat rad koncentral 1 korig szerencsed ha tuleled :)

resdayn00
2015-10-16 23:50:41 | #2

Szia!

A kardművész az a karakter, aki elsősorban közelharcban jeleskedik. Nézd meg a karakter gyengéit! Képzettségektől és tulajdonságoktól függően minden karaktert lehet nehéz helyzetbe hozni. Nem megoldhatatlan helyzetet kell teremteni, hanem olyat, ami az eddigitől eltérő gondolkodásmódot igényel, amelyet a képességeikkel csak közvetett módon tudnak megoldani. A kardművész például a mágia legtöbb formájával semmit nem tud kezdeni. A pszije miatt magas a mágiaellenállása, de az mondjuk mit sem ér egy tűznyíllal szemben. Továbbá szociális problémákat is be lehet iktatni, nem feltétlenül tud érvényesülni az 1k10+13 sebzéssel egy olyan helyzetben ahol szavakat kell használni.

Nem szívatni kell a karaktert, nem azt szeretném hangsúlyozni; de sok módon nehéz helyzetbe lehet hozni. Akár még közelharcban is. Az Új Bestiárium tele van különleges lényekkel, amelyek sok meglepetést tartalmazhatnak. Illetve az is kompenzálja a helyzetet, ha éppen a harc elkerülése a cél (ami a kardművész jelleméhez még illik is). Ha mégis harc lenne, te szabod meg az ellenség értékeit, képességeit. Különleges páncél az ellenségnek, megközelíthetetlen ellenség, ezek mind kompenzálják a nagy sebzést. Km-ként szabad kezed van, kb bármivel nehezíthetsz :)

pali
2015-10-16 21:54:18 | #1

Sziasztok!
Van egy problémám. Lassan elérjük a 10Tsz-t. Úgymond balanszolt karakterekkel játszunk, de van egy kardművész a csapatban és irreálisan hatalmasat fog ütni. Foggalmam sincs, hogyan lehetne kompenzálni. 10-es szinten kb. 1k10+13 lesz a sp. + ehhez hozájön még a sárkány tánca+aranyharang. Ráadásul nem is vérpistike a gyerek.
Köszi előre is.