Fórumok - Fejlesztések - UTK Papok-paplovagok Harcos-Barbárok kieg.


demateo
2016-05-22 22:41:35 | #28

Szia!

Elkészült a gladiátor főkaszt és a hozzátartozó 4 alkaszt:

Abasziszi gladiátor
Bahrada
Gladiátor
Nerton

Amennyiben gondoljátok ez mehet a közösbe.

Válasz Solo #27 üzenetére.
Solo
2016-04-25 23:06:22 | #27

Hmm....na igen, ez jó kérdés, hogy az ilyenekkel mi legyen, mert mindenki kicsit máshogy gondolhatja. Szerintem ha átvesszük őket, akkor egy-az-egyben kéne, és ha valakinek nem szimpatikus, akkor még mindig meg lehet csinálni sajátra a módosított változatát :) Sok az ilyen eset?

És nagyon köszi, hogy elkezdted, bizonyos időközönként átrakom majd őket a közösbe. Sőt akár ha van csak néhány azokat is átrakhatom bármikor, de nagyon elaprózni nem akarom, jó lenne ha egyszerre mondjuk 1-1 kategória kerülne át, pl összes gladiátor. Ha úgy látod van egy átvihető adag, akkor légyszi pontos alkaszt neveket dobj be a chatbe, hogy nehogy összetévesszem valamivel.

És persze amikor átkerülnek ne lepődjetek majd meg, ha a saját "egyedi játékelemek" oldalaitokon nem látjátok már őket, hiszen ott a közösek nem látszanak. De új kari készítésénél tudjátok csekkolni, hogy igenis léteznek.

Utolsó módosítás: Solo (2016-04-25 23:06:38)
Válasz demateo #25 üzenetére.
demateo
2016-04-25 21:56:31 | #26

Két gladiátor már fel is röppent.

demateo
2016-04-25 21:01:29 | #25

Én magamtól is terveztem ezt megcsinálni, úgyhogy elkezdem.

Egy gondom bajom van, hogy nem értek egyet mindenben a Hulla/Selmo féle HGB-vel.

1) Van, ami egy az egybe mehet szerintem.
2) Van, ami szerintem tápos lett és kicsit változtatnék rajta.
3) Van, ami szerintem UTK idegen

Válasz Solo #24 üzenetére.
Solo
2016-04-25 17:53:08 | #24

Most, hogy elkészült az új egyedi iskolák funkció, ha valaki kedvet érez hozzá, akkor ezeket a kiegészítő kasztokat megcsinálja, elkezdheti felvenni a rendszerbe egyedi alkasztokként, és én ezeket egyszerűen át tudnám mozgatni a mindenki számára látható alkasztok közé.

Tudom, hogy nagyon sok idő ezt megcsinálni, úgy is lehet, hogy többet összebeszéltek, felosztjátok egymás között és akkor én meg mindenkitől áthozom a közösbe az új alkasztokat.

Van valaki aki (k) ezt bevállalná(k)?

Solo
2015-10-20 22:12:39 | #23

Nem tudom ebből mikorra lesz valami, mert még senki nem jelentkezett, hogy érdekelné a dolog, egyáltalán nem indult még el az egyezkedés, vagy bármi róla.

A kódot szívesen nyilvánossá tenném, és akár fejleszthetne bele bárki új funkciót (persze minden beküldött kódot ellenőriznék előtte). Nem tudom nem-e szülne több problémát, mint amennyi jó dolgot okoz, mert ha mondjuk XY lefejleszt valamit, szerintem viszont nem kellene az oldalra...de dumálhatunk még erről, az ötlet nagyon jó!

Utolsó módosítás: Solo (2015-10-20 22:14:53)
Custos
2015-10-20 17:29:11 | #22

Ha mar csinalsz ideiglenes oldalt, miutan befejeztetetek a feltolteseket meg lehetne oldani hogy fejlesztheto legyen? Ha kulon adatbazis+code sokat nem ronthatunk rajta de lehet valami erdekeset hozzaadunk.

Custos
2015-08-10 13:32:42 | #21

Szeretnem kerni a ket osero harcos felvetelet az uj kasztok koze.

Solo
2015-06-26 00:45:01 | #20

A kasztok "befoglalását"sajnos tuti nem fogja támogatni az oldal, nem úgy lett tervezve, hogy lehessen figyelni a duplikált munkára, hiszen mindig együtt töltöttük fel a dolgokat, tudtunk arról ki mit csinál. Sokidő lenne egy ilyet beleépíteni, és mivel csak ideiglenesen lenne haszna, nem jó ötlet.

De szerintem ez nem probléma, valószínűleg többen lesztek, át lehet majd nézni, hogy nem került-e fel olyan aminek nem kellett volna, vagy nem került-e be valami kétszer.

A haladás követése GoogleDocs-ban lesz. Aki szeretne bekapcsolódni a kasztok feltöltésébe kérem írjon egy emailt a kapcsolat menüpontban megadott címre: egy Google-ös email címmel ami alapján a Google Docsot meg tudom vele osztani majd, az oldalon lévő falhasználói nevével, és azzal hogy mennyit tudna foglalkozni a feltöltéssel várhatóan, és mikortól.


Fontos! Többen lesztek admin joggal az ideiglenes oldalon. Ha valakinek kedve szottyan kitörölni mondjuk amiket addig mások feltöltöttek, akkor meg fogja tudni tenni. Az ilyenért nem vállalom a felelősséget, és a trollok kiszűrése érdekében csak olyan tagok jelentkezését várom, akik már jelentős ideje tagjai az oldalnak.

Minél többen vagyunk annál jobb, viszont az növeli a káosz esélyét is. Megvárom, hogy mennyien jelentkeztek, azután azoknak adok jogot, akik várhatóan tényleg sokat tudnak foglalkozni a feltöltéssel (mondjuk 3-5 ember lenne optimális szerintem).

Utolsó módosítás: Solo (2015-06-26 00:46:33)
Válasz Nostromo #15 üzenetére.
Zaraken
2015-06-24 18:46:04 | #19

Pár kérdésben egyetértünk, néhány dologban viszont nagyon nem.

"a drágább hátterek közönséges tápok, hisz könnyen kiszámítható hogy 1 KAP kezdő képzettségekre váltva 20 Kp-nak felel meg, vagyis a magas költségű hátterek 20-ik szinten kerülnek egyensúlyba az alacsonyabbakkal."
Ilyen alapon az alap szabálykönyv varázslója és harcművésze is tápos, mert szegény harcos csak 20. szinten fog ugyanannyi kp-nyi képzettséggel rendelkezni. Ez nem a Hulla-Selmo-féle kiadványok hibája, hanem a rendszeré. Ugyanakkor, mint később magad is írtad, a játékegyensúly nem feltétlenül a kp-k matematikai egyenlőségén múlik. Sőt, a tapasztalat azt mutatja, hogy a harcművész és varázsló magas szinten erősek igazán a többiekhez képest.

"ezek a "kiadványok" csak úgy konzisztensek a többi háttérrel, ha a bennük szereplő iskola/háttér költséges visszamenőlegesen érvényesek az ÚTK-ban szereplő eredeti háttérköltséges helyett. "
Támogatom a javaslatot. Az iskola hátterek költsége legyen állítható, hogy mindenki azt a költséget használhassa, amelyik kiadvány szerint a csapata játszik.

"legegyszerűbb, ha felviszitek az iskolakészítési metódust, és minden vérpistike otthon olyan hülyeséget csinál magának, amilyet szeretne, szigorúan házi használatra"
Ekkor 100 ember százszor kéne megcsinálja ugyanazt az Antoh-papot. Nem sokkal jobb, ha egyszer egyvalaki feltölti (akár Solo, akár külsős segítő), és utána csak ki kell választani a listából?

Válasz sanyi #17 üzenetére.
Nostromo
2015-06-24 17:46:06 | #18

Valójában ha az első hozzászólástól kezdve lehetne feltölteni, már kész lenne a fejlesztés.
Én inkább azt látom, hogy az aminnak tényleg nincs egy perc ideje sem.
Ha van négy öt folyamatos "fejlesztő" pillanatok alatt bent van az adat.
A rendszer pedig 90%-ban ebből áll.

Válasz sanyi #17 üzenetére.
sanyi
2015-06-24 11:40:29 | #17

Utolsó lehetőségként megjegyzem, hogy nem biztos hogy érdemes azt a tömérdek új kasztot felvinni ide. Az ÚTK alkotóinak véleménye szerint egyáltalán nem átgondoltak ezek a "kiadványok", a drágább hátterek közönséges tápok, hisz könnyen kiszámítható hogy 1 KAP kezdő képzettségekre váltva 20 Kp-nak felel meg, vagyis a magas költségű hátterek 20-ik szinten kerülnek egyensúlyba az alacsonyabbakkal.

Ehhez hozzáfűzve az esetek 90%-ban 4-re "kerekített" IAP költségeket (hiszen 4-ig lefelé kerekít eme önkényes iskola alkotó rendszer) látható, hogy kutya közönséges home made tápolásról van szó, a legtöbbet a legolcsóbban el szerint.

Továbbá ezek a "kiadványok" csak úgy konzisztensek a többi háttérrel, ha a bennük szereplő iskola/háttér költséges visszamenőlegesen érvényesek az ÚTK-ban szereplő eredeti háttérköltséges helyett.

Kétségtelenül vannak javítható részek az ÚTK-ban, de erre részint vannak nem publikált megoldások (és jogi viták miatt nem is lesznek publikálva), másrészről pedig játékfejlesztőket igényelnek, és nem hobbi matematikusokat, ugyanis a játékegyensúly nem modellezhető ennyire egysíkúan.

Ha mindenképp fel akartok vinni új háttereket, akkor legegyszerűbb, ha felviszitek az iskolakészítési metódust, és minden vérpistike otthon olyan hülyeséget csinál magának, amilyet szeretne, szigorúan házi használatra, ugyanakkor az oldal tartalma megmaradna 'hivatalosnak'.

Nostromo
2015-06-23 07:54:55 | #16

Illetve meg kéne beszélni az alapokat:

UTK van pdf. formátumba mert kicsit hülyén nézne ki ha a munkahelyemen egy kiegészítővel rohangálnék.

Gondolom az oldalon linkelt kiegészítőket kéne használni PPL, HB

Válasz Solo #14 üzenetére.
Nostromo
2015-06-23 07:41:56 | #15

Én a jövő héten el tudnám kezdeni, talán már a hétvégén is.

A rendszert szerintem mindenképpen ki kéne egészíteni egy olyan lehetőséggel, ami megakadályozza a duplikált munkát, tehát valahogy úgy kéne kezdődnie, hogy egy kasztot kijelöl magának ami eltűnik a kiválasztó listából. Egyszerre legfeljebb kettőt. Így meg lehetne akadályozni, hogy valaki fogja a kasztot, de nem csinálja.

Válasz Solo #14 üzenetére.
Solo
2015-06-22 13:00:28 | #14

Ilyen formában lennének jelentkezők?

Válasz Solo #13 üzenetére.
Solo
2015-06-22 12:39:40 | #13

Azok az oldalak léteznek minden játékelemre, amiken ti egyedi fegyvereket, páncélokat, stb. tudtok most hozzáadni a játékhoz.

Viszont értelemszerűen az éles oldalon ahhoz nem adhatok hozzáférést senkinek.

Persze ha valami beimportálható formában meglenne az tök jó lenne, viszont itt most 6-7 adatbázistábla adatairól van szó amik id-kon keresztül kapcsolódnak össze. Tehát nem elég ha egy CSV fájban mondjuk felsoroljátok név szerint a dolgokat, tudnotok kell, hogy az adatbázisban milyen azonosító tartozik mondjuk egy meglévő képzettséghez.

Elég sokat gondolkodtam rajta és szerintem az veszett ötlet, hogy nem a már meglévő feltöltő rendszert használjuk. Túl sok a hibalehetőség, meg sok plusz idő lenne annak a kezelése.

Egyébként többen is csinálhatnátok egyszerre a feltöltést de akkor figyelni kéne rá, h ki mit rakott már fel. Erre mondjuk jó lenne vezetni egy közös Google Docs táblázatot ahol mindenki bejelöli h melyik kasztot csinálja.

(Ha többen is ugyanazt a kasztot próbáljátok csinálni egyszerre abból ugyebár olyan problémák lennének, h mondjuk mindketten hozzáadjátok a képzettségeket és akkor bizonyosak többször lesznek meg a karinak.)

Válasz Nostromo #12 üzenetére.
Nostromo
2015-06-21 16:09:15 | #12

Konkrétan valami olyan mint a fegyvereknél a saját fegyver készítő platform.

Válasz Solo #10 üzenetére.
Nostromo
2015-06-21 12:15:02 | #11

Esetleg nem lehetne rekord formában, vagy valami egyszerű feltöltő platformon keresztül megoldani? Most arra gondolok, hogy a feltöltés után még jóváhagynád az adatokat, vagy a migrálást te végeznéd.
Mert ugye ha csak másolni kell, akkor az sokkal gyorsabb. És legfőképpen nem kell egyszerre megcsinálni, így tudnak többen dolgozni rajta.

Anno 1994 magasságában még Csanáddal beszéltünk róla, hogy a felszereléslista, és a fizetőeszköz javításra szorul, mert sok benne az aránytalanság. Az alapokat leírtuk, hogy minden fejlesztő tudja magát mihez tartani, ezután pillanatok alatt létrejött egy több ezres felszerelés lista. Sajnos mind sok minden másból ebből sem lett megvalósulás, de szépen példázta, hogy mire képes pár lelkes rajongó.(mivel akkor még csak DOS-os gépeink voltak, előre generált piacok voltak hozzá)

Solo
2015-06-18 13:13:59 | #10

Sajnos nem nagyon haladt még sehova. Valószínűleg több 10 órás feladat lenne. És egy szabad fél órám is csoda ha van valamikor :)

Gondolkodtunk azon, hogy valahogy be lehetne vonni a közösséget is ezeknek az adatoknak a feltöltésébe, de nem jutottunk érdemi megoldásra. Admin jogot értelemszerűen nem szeretnénk adni senkinek, mert akár véletlenül is ki lehet törölni egy-egy képzettséget vagy bármit. Persze ezellen vannak ellenőrzések, tehát például egy olyan képzettség amit már felvett valaki nem törölhető, de az ördög nem alszik.

Ha valakinek van elképzelése bátran szóljon.

Egy olyan ötlet felmerült, h készítenénk egy másolatot az oldalról, ahol admin jogot adnánk egy lelkes tagnak aki feltöltené az új kasztokat. Majd onnan átmozgatnánk az éles oldalra. Több emberre nehéz szétosztani mert állandóan azt kéne nézni, hogy mi van meg és mi nem. Szóval ha valaki rászánna több 10 (!!!) órát ennek feltöltésére, és nem csak a kezdeti lelkesedése nagy, akkor megpróbálhatunk tenni valamit az ügy érdekében :)

Amit még tudni érdemes: A feltöltés úgy történik, hogy egyesével fel kell venni minden játékelemet. Tehát minden induló képzettséget, minden oktatott képzettséget, minden lehetséges faj-alkaszt párosítást stb. Ezeknél ahol lehetséges ugyebár fokot/százalékot/megjegyzést is meg kell adni. Szóval nem kis munka.

Utolsó módosítás: Solo (2015-06-18 13:18:57)
Válasz Elrohir #9 üzenetére.
Elrohir
2015-06-07 18:15:18 | #9

Meg lehet kérdezni hogy áll?

Custos
2015-03-01 18:10:22 | #8

Ami szerintem sokat segitene hogy uj karakter letrehozasakor bejelolheto legyen:
[X] Kiegeszito anyagok
Ha kipipalod, az alkasztok legordulobe a kiegeszitok jelennek meg az eredeti kasztok helyett, igy kulon van valasztva es ha talalunk meg valami erdekeset akkot be lehet tenni anelkul hogy tulsagosan megtomnenk a fo listat.

Solo
2015-02-28 16:04:14 | #7

Eljutott hozzám a két PDF.

Ahogy látom naaaaaaaaagyon sok új alkaszt van benne :) Egyelőre nem ígérek semmit, mert nem tudom kinek és mikor lesz ideje ezeket mind felvinni a rendszerbe.

Minden bizonnyal nem egyszerre fognak felkerülni, hanem egyszerre csak néhány közülük, és majd folyamatosan bővülnek újabbakkal.

Utolsó módosítás: Solo (2015-02-28 16:06:38)
Solo
2015-02-14 11:51:59 | #6

Úgy látom elég pozitív az össz vélemény. Úgyhogy fel fognak kerülni, ha eljutnak hozzám.

Ez nem is tart olyan beláthatatlanul sok ideig mint némelyik másik fejlesztés :D

Kovács Krisztián
2015-02-11 00:51:21 | #5

Szerintem is hasznos lenne. Mindenképp szorgalmaznám a beépítését.

Válasz Elrohir #1 üzenetére.
Elrohir
2015-02-09 20:00:11 | #4

Szerintem is mindenkép föleg aki akar egy ijászt annak sokkal könnyeb egy pl sasból csinálnia plusz ugye papok közül is szerintem igen csakk akad aki inditana mert etkba benne volt ebbe nem