Fórumok - Kasztok - Ranil-paplovag


susu
2015-01-31 20:28:48 | #1

Ranil-paplovag
2012 Cantina klub
A Ranil-paplovag különleges előnyei és hátrányai a paplovagnál leírtakon kívül:
I. A Napúr felkentjei a Természet és Lélek szférák fohászait használják uruk kegyelméből, ezenkívül Ranil néhány egyedi fohásszal is felruházza paplovagjait, melyekkel a fényt és a nap erejét uralhatják.
II. Ranil paplovagjainak ősi és örök ellensége a sötétség, ezért – leszámítva a fényt, tüzet okozó varázslataikat – föld alatt, napfénytől elzárt helyeken képtelenek varázsolni, a föld felszíne fölött sötétben, éjjel, zárt helyen pedig 10% esélye van, hogy varázslatuk nem jön létre.
III. Ranil paplovagjai a Nap, uruk arcának fényétől távol kényelmetlenül érzik magukat, bizonytalanná, ingerlékennyé és feszültté válnak – minden nap, mikor nem látnak tiszta napfényt, veszítenek egy pontot Asztráljukból. Az elvesztett pontok azonnal visszatérnek, amint a pap megpillantja ura arcát. Ha Asztrál értéke három alá zuhan, akkor a szerencsétlen paplovag megtébolyodik, beleőrül a napfénytől való elzártságba. Ezen állapotából csak egy 50 E-s papi gyógyítás tudja kizökkenteni.
IV. A paplovagok szokásos imáin kívül a Ranil-pap naponta egyszer tiszta, felhőtlen napfelkeltekor különleges imával folyamodhat Ranilhoz, mely 10 körig tart, és teljesen feltölti a paplovag Kegy-pontjait.
V. Ranil paplovagjai – függetlenül attól, hogy melyik paplovagi rendbe tartoznak – karakteralkotáskor saját páncélzattal és fegyverzettel rendelkeznek, melyért nem kell fizetniük. A felszerelésük sárgarézzel futtatott acél teljes vértezet sisakkal, sárgarézzel futtatott közepes acélpajzs, lovagi kard.
A Ranil-paplovag induló képzettségei 1. Tapasztalati szinten a paplovagnál feltüntetetteken kívül:
Fájdalomtűrés 3. fok
Fegyverismeret 3. fok
Harci láz 2. fok
Pusztakezes harc 2. fok
Legendaismeret 2. fok
Jog/törvénykezés 2. fok
Heraldika 3. fok
A Ranil-paplovag képzettségei, melyeket rendjétől az Oktatás képzettség 4. foka által nyújtott előnyökkel tanulhat:
Harci láz, Jog/törvénykezés, Szakma (birtokigazgatás), Ősi nyelv