Fórumok - Kasztok - Ranil-pap


susu
2015-01-31 20:25:44 | #1

Ranil-pap
2012 Cantina klub
A Ranil-pap különleges előnyei és hátrányai a papnál leírtakon kívül:
I. A Napúr felkentjei a Természet és Lélek szférák fohászait használják uruk kegyelméből, ezenkívül Ranil néhány egyedi fohásszal is felruházza papjait, melyekkel a fényt és a nap erejét uralhatják.
II. Ranil papjainak ősi és örök ellensége a sötétség, ezért – leszámítva a fényt, tüzet okozó varázslataikat – föld alatt, napfénytől elzárt helyeken képtelenek varázsolni, a föld felszíne fölött sötétben, éjjel, zárt helyen pedig 10% esélye van, hogy varázslatuk nem jön létre.
III. Ranil papjai a Nap, uruk arcának fényétől távol kényelmetlenül érzik magukat, bizonytalanná, ingerlékennyé és feszültté válnak – minden nap, mikor nem látnak tiszta napfényt, veszítenek egy pontot Asztráljukból. Az elvesztett pontok azonnal visszatérnek, amint a pap megpillantja ura arcát. Ha Asztrál értéke három alá zuhan, akkor a szerencsétlen pap megtébolyodik, beleőrül a napfénytől való elzártságba. Ezen állapotából csak egy 50 E-s papi gyógyítás tudja kizökkenteni.
IV. A papok szokásos imáin kívül a Ranil-pap naponta egyszer tiszta, felhőtlen napfelkeltekor különleges imával folyamodhat Ranilhoz, mely 10 körig tart, és teljesen feltölti a pap Kegy-pontjait.
A Ranil-pap induló képzettségei 1. Tapasztalati szinten a papnál feltüntetetteken kívül:
Szakma (birtokigazgatás) 2. fok
Számtan/mértan 1. fok
Művészetek (tánc) 2. fok
Szexuális kultúra 1. fok
Udvari etikett/intrika 3. fok
Herbalizmus 2. fok
Nyelvismeret (erv) 3. fok
Pusztakezes harc 2. fok
Heraldika 2. fok
A Ranil-pap képzettségei, melyeket rendjétől az Oktatás képzettség 4. foka által nyújtott előnyökkel tanulhat:
Építészet, Pusztakezes harc, Szakma (birtokigazgatás), Szexuális kultúra