Fórumok - Kasztok - Antoh-pap


Zaraken
2015-06-06 16:15:07 | #2

Ezt a kasztot anno én is átdolgoztam az új rendszerre, mikor még nem ismertem a (fél)hivatalos Hulla-Selmo-féle ÚTK-s Papok, paplovagokat.
Majdnem ugyanígy nézett ki, pár különbséggel:
-A térképészetet és előkövetelményeit (rajzolás, számtan-mértan) eggyel magasabb fokon tudta.
-Herbalizmust nem kapott, de az állatismeretet 3. fokon.
-Szakmára is kapott oktatás bónuszt (jól jön az egy hosszabb tengeri úton, ha sokmindenhez értesz, tudsz főzni, varrni, dolgokat megjavítani).

Ami a herbalizmus, számtan-mértan és térképészet oktatását illeti, minden pap kap rá 4. fokú oktatás bónuszt, az Antohnál nem kell külön kihangsúlyozni.

Ha ma kéne Antoh-papot alkotnom, akkor persze már a Hulla-Selmo-féle kiegészítőt használnám. Erről a Canina klubról még nem hallottam. Úgy tűnik sok egymástól független Antoh-pap verzió született az évek során :)

Válasz susu #1 üzenetére.
susu
2015-01-31 16:27:56 | #1

Antoh-pap
2012 Canina klub
Az Antoh-pap különleges előnyei és hátrányai a papnál leírtakon kívül:
I. A Tengerúrnő felkentjei úrnőjük jóvoltából az Élet és Természet szférák fölött nyernek uralmat, valamint használhatják Antoh egyedi fohászait, melyek a vizek és viharok manipulálását teszik lehetővé számukra.
II. Ha nagyobb természetes vízen (tenger, folyam, tó), vagy attól látótávnyira tartózkodnak, akkor minden, vízzel és időjárással kapcsolatos fohászukat kétszeres erősítéssel hozhatják létre.
III. Antoh papjai a természetes vízfelületektől távol idegenül érzik magukat, bizonytalanná, ingerlékennyé és feszültté válnak – minden nap, mikor nem látnak tengert, tavat, vagy legalább egy szélesebb folyót, veszítenek egy pontot Akaraterejükből és Asztráljukból is. Az elvesztett pontok azonnal visszatérnek, amint a pap megpillantja az istennőjével összekötő vízfelületet. Ha bármelyik fenti értéke három alá zuhan, akkor a szerencsétlen pap megtébolyodik, beleőrül a vizektől való elzártságba. Ezen állapotából csak egy 50 E-s papi gyógyítás tudja kizökkenteni.
Az Antoh-pap induló képzettségei 1. Tapasztalati szinten a papnál feltüntetetteken kívül:
Időjóslás 3. fok
Térképészet 1. fok
Számtan/mértan 1. fok
Úszás 3. fok
Csomózás 2. fok
Hajózás 2. fok
Vadonjárás (tenger vagy tó) 2. fok
Állatismeret (tengeri vagy édesvízi állatok) 1. fok
Herbalizmus (vízi növények) 1. fok
Az Antoh-pap képzettségei, melyeket rendjétől az Oktatás képzettség 4. foka által nyújtott előnyökkel tanulhat:
Állatismeret (tengeri vagy édesvízi állatok), Csomózás, Hajózás, Herbalizmus (vízi növények), Időjóslás, Számtan/mértan, Térképészet, Úszás, Vadonjárás (tenger vagy tó)