Fórumok - Szabályrendszer (UTK) - Mozaikmágia


Custos
2015-12-21 12:21:30 | #12

(Nagyon) Regen a szemelyes aura elott es az 1 koros varazslasi ido elott nagyon vagany volt. Ahogy irtak, az ellenfel kezebe a kard atalakult, papirra valt stb. Mostansag joval limitaltabb de hasznos tud lenni ha jol van kombinalva. Foleg a teremtessel egyutt hasznos.

Hasznaltam mar
- elohalottak lefejezesere(teremtes 1kg fa, nyak kore, korong formaba, 6mp + transzmutalas vassa 1 Mp)
- hangulatelemnek: egy darab kovet alakitgattam at ahogy meseltem a tuz melett
- rengeteg ajandekot hozott letre ha mentunk vendegsegbe
- az ornek a megfigyelt kulcsat lemasolni is vagany 1 korre, pont eleg elforditani a zarat :)

A hatranyaibol sok mindent ki lehet szurni ha kombinalod runamagiaval: egybol letrejon, es folytonosa teve orokre megmarad(erre 2 megoldas is van a runamagianal). Es csak egy kilo tetszes szerinti anyag tetszes szerinti formaba megjelenese egy szavad/gondolatodra eletet tud menteni. Ami koronkent varazsszora 13+12+5+1=31 Mp Ahoz nem is kell olyan nagy szint.

tűzvirág
2015-12-19 19:30:56 | #11

Én azt a varázslatot sem engedném ilyen szituációkban, mivel a személyes aura leírásánál feketén-fehéren le van írva, hogy a kézben tartott, magán viselt stb tárgyakra kiterjed a védelem amíg azok érintkeznek az aurával, (tehát ha elejti akkor ez megszűnik - szimpatikus viszonyban lévő dolgoktólmost tekintsünk el, mert más kérdés). Egyébként szerintem ott van valahol a kutya elásva, hogy a varázsló mozaikmágia iskoláinál vannak kitételek, miszerint a személyes aura meggátolja a használatukat (pl. ellen kezéből a fegyvert nem lehet kiteleportálni, csak egyben az egész embert, mivel ilyenkor viszi a személyes aurát is magával egyben, nem abból ki-, vagy abba beteleportál valamit), viszont a tapasztalati mágiát használó kasztoknál ilyen nincs! (Lásd. tűzvarázsló, Boszmester, bosz, bárd, stb...). Ezért értelmezhető a tűzvarázsló fémizzítás varázslat leírásából arra következtetni, hogy képes az ember kezére ráolvasztani a saját acélkardját három manából. Viszont ez ebben a formában nagyon durva, ezért nem engedném a használatát ilyen esetben...

resdayn00
2015-12-19 15:21:27 | #10

Ez valóban így van, újraolvastam az ÚTK ezen részét és valóban így működik.. viszont akkor a tűzvarázsló hogyan tudja alkalmazni a fémizzítás nevű varázslatát? Ugyanis a leírásából arra következtethetünk, hogy azt lehet valaki kezében tartott vagy testén viselt tárgyra alkalmazni.

Válasz tűzvirág #9 üzenetére.
tűzvirág
2015-12-19 11:15:29 | #9

Viszont a fegyver átváltoztatását én egy-két ritka szituációt leszámítva nem engedném, mivel a legtöbb esetben ez a személyes aura védelme alatt áll, szóval pl. rohamozó barbár horda kezében transzmutálni a fegyvereket (szerintem) nem lehet, mivel ez pont olyan szituáció, mintha elemi tűzzel meggyújtanád valakin a saját ruháját... Másik dolog, hogy a varázslás ideje a transzmutációnak 1 kör (6 másodperc)!, tehát egy varázslónak esélye sincs a harci szituáció alatt azelőtt végezni a mágiával, hogy miszlikbe aprítanák.... ;)

resdayn00
2015-12-19 00:59:34 | #8

Én így látom ezt, mondjuk az is logikus lenne ha végleges lenne a hatás, de akkor meg elég tápos lenne, na meg az időmágia akkor ehhez felesleges lenne, illetve bizonyos helyzetekben csak ideig-óráig kell a hatást elérni. Remélem tudtam segíteni :)

Igazából biztos vannak sokkal trükkösebb megoldások is ezen mozaikok használatára, de nem nagyon ismerek ilyeneket, ezért is hoztam létre ezt a topicot, hogy megvitassuk ezeket.

tűzvirág
2015-12-18 22:32:05 | #7

ahha... :) Köszönöm. Körülbelül erre voltam kíváncsi. Tehát alapvetően minden szeret az lenni, aminek eredetileg teremtetett, és csak bele lehet kényszeríteni valami más formába, de ha elfogy az energia, visszaalakul olyanná, amilyen szeret lenni. Ez így már logikus:)
Persze a fegyverek átalakítása, stb. triviális példa:)

resdayn00
2015-12-18 20:57:50 | #6

Az ÚTK-ban pl van írva egy remek példa a varázslat egyik felhasználási módjára: a varázsló egy írtó nagy tölgyfa ajtóval találkozik, amelyiken egy rozsdás lakat található. A lakatot üveggé alakítja és a botjával széttöri, ezután gond nélkül bemehet az ajtón, a lakat pedig ugyan mindegy hogy visszaalakul vagy sem, használhatatlan marad mivel darabokra tört.

Minden csak a felhasználáson múlik. Képzeld csak el, hogyan reagálna az ellenség, amikor rohamozás közben a kardja papírrá alakul. Ha csak 1-2 körig is papírkardja lesz, az bőven elég arra, hogy harcképtelenné tegye a csapat. Mellesleg az a papír ha elszakad, a kard visszaalakulás után törött lesz. Ugyanez eljátszható a páncéllal is. Vagy másik példa, egy kőszobrot el kell mozdítani, könnyebb ha nem kőből van hanem másik anyagból.

A visszaalakuláshoz szerintem nem kell energia, úgy tudom elképzelni, hogy az adott mennyiségű mana a meghatàrozott ideig tudja az átváltoztatott formában tartani a célpontot, ha ez lejárt egyszerűen visszaalakul.

Iszonyat mana kell ahhoz hogy örökké fennmaradjon a mágia, de hát nem is gyenge varázslat. Vérpisti varázslóval viszonylag hamar elérhető, de kalandtól+karaktertől függően kell elosztani a pontokat. Na meg a varázsló egyébként a mágiájával kb mindent meg tud oldani amire szükség lehet. Minden mágiaforma + sok mana megléte feleslegessé teszi a képzettségek felét.

Válasz tűzvirág #4 üzenetére.
tűzvirág
2015-12-18 18:15:42 | #5

P.S. Bocsi a duplázásért.

Ugyanis lehet, hogy csak én játszok nagyon rossz varázslót, de nálam egy 10-12. szintű varázsló rohangál 60-70 manával, és abból valahogy nem sikerül kipréselni a többszáz manát igénylő kombinált mozaikokat (alaperősítésen....), pedig a 10-12. szint már régen nem tartozik a klasszikus kalandozó szintek közé...

(Leírások alapján 15. szintű karakter már céhmester, titkos társaság beavatottja, vezére, Ynev szerte ismert és rettegett varázsló stb...)

tűzvirág
2015-12-18 17:37:10 | #4

Azon gondolkoztam, hogy mi értelme van az átváltoztatás, átformázás, átalakítás (és különösen a visszaváltoztatás) mozaikoknak, azokat a szabályrendszer által lehetővé tett "visszaéléseket" leszámítva, amik teljesen felborítják az amúgy is rezgő erőegyensúlyt, és amik miatt a legtöbb KM mindenféle eszközzel próbálja korlátozni a varázslókat.

Tudnátok értelmes felhasználásait mondani ezeknek a mozaikoknak? Hiszen mindegyiknél ott van, hogy "az időtartam lejárta után a tárgy/élőlény/stb. visszaalakul eredeti formájába...

Egyáltalán miért alakul vissza? (A mágia, tehát a varázsló manája arra használódik fel, hogy ÁTALAKÍTSA a célpontot. Honnan "szerez" energiát (manát, od-ot, pszi-t, akármit) a tárgy, élőlény, homunkulusz stb arra, hogy visszaalakuljon? Vagy. Homunkulusz létrehozásánál és meg/újra/átformázásánál minden varázslathoz hozzá kellene csatolni az adott időmágia mozaikot, hogy a létrehozott anyag egy kör múlva ne alakuljon vissza? Ebben az esetben például úgy feltételezi a szabályzat (ha jól értettem), hogy az adott formájában marad, maximum elkezd rothadni stb, de a tartósítás más kérdés. Vagy ezekben az esetekben is időmágia kellene a természetes anyag mágiája mozaikhoz? Mert ebben az esetben szinte senki sem lenne képes ilyen bábokat létrehozni az irtózatos manaigény miatt. (Csak a csatolt időmágia mozaikjai 100-200 manába kerülhetnek!).

Ugyanez érvényes minden más átalakított természetes anyagra is. Egy kör harci szituációban sok idő, azonban 1MP/kg 1/2kg 1g manát elszórni egy átalakítás mozaikra azért, hogy utána egy körrel később visszaalakuljon egy szebbé/csúnyábbá formázott akármi (mivel ebben az esetben másra szerintem nem lehet használni a mozaikokat), teljesen értelmetlen...

Használja valaki ezeket a mozaikokat egyáltalán?

Harci szituációban pedig szerintem szintén értelmetlen az alakítás. Pl. Varázsló irtózatos manaköltségért x. szintű méreggé alakítja a fogadóban az ellen kupájában lévő sört, időmágia nélkül. Két lehetőség van: 1. Ipse megissza abban a körben -> meghal. Ipse nem issza meg abban a körben -> soksok mana elfüstölt. Az oda-visszaalakulásnál lefejezős, megkínzós,kibelezős, egyéb módon megsebzős vagy kivégzős dolgokat a személyes aura meggátolja.

Kihagytam valamit?

:))) Előre is köszi a válaszokat.

P.S. Bár nem tudom mennyien vagyunk még ezen az oldalon... :(

Custos
2015-02-02 16:28:31 | #3

Egy kicsitt belegondolva az igazan otletesekket nem szerette senki. Egy elemi ero aurat soha nem kritizaltak, de ket egymason ellentetes iranyba porgo fureszlapot elemi erovel lovoldozo gyakorlatilag geppuskaba bele fognak, meg ha jatektehnikailag mukodik is :)
Meg persze a legieseg lejartakor az aranyermet a foarbocba kove alakito mozaikkal is kotekednek sokan.

Custos
2015-01-28 17:33:16 | #2

A legtobb mozaikot onmagaba vagy apro kombinaciokba hasznalom. Apro mert ha idomagiat teszek hozza az sokat nem modosit, meg ha egy tuzaurara rakok egy idomagia es leplezest (nelkule sok ellenfel egyszeruen elszalad).

A masik kategoria amikor tobbnyire egy kategorian belul kombinalom peldaul alkimista szereket amire szuksegem lesz kesobb. A mozaik: teremtes(uveg)+formazas(gomb es dugo)+teremtes(olaj) hogy legyen egy uveg gyulekony anyagom.

Van egy par dolog ami kombinalja ezeket peldaul teremtes festek + elemi ero kitores a kozepere, hogy ha lathatatlan ellenfelekkel lenne dolgom. Meg gondolkodok peldakon

resdayn00
2015-01-28 13:45:00 | #1

Mozaikmágiával ismerkedek, ugyan értem a mozaikok lényegét, nem nagyon jutnak eszembe ötletes varázslatok. Írnátok párat, amiket mondjuk ti is használtok? Előre is köszi