Fórumok - Kasztok - Pajzstestvérek


susu
2015-01-27 15:51:40 | #1

Pajzstestvérek
„Vér nem válik vízzé”
Sir Robon az alapító

Ynev vidékén számtalan harci alakulat van, de egy sem, olyan egyedi és elterjedt, mint a Pajzstestvérek
Eredetileg Ilanori harci egység mely bámulatosan bánt a pajzsokkal. Mikor Mogorva Chei csapatokat gyűjtött az új hazája megtalálásában számos pajzsos csatlakozott hozzá kik ismerték-e újfajta pajzsforgatásos harcmodort. Soraiban sok kalandor és veterán is részt vett. (Veteránok mielőtt visszavonulnának, még hősök lehessenek Chei oldalán.) Mogorva Chei megalakította az új hazát Yllinort ők a pajzsosok végigharcolták Chei oldalán az odáig vezető utat csiszolva különleges technikájukat. Egyes veteránok menetközben szakadtak le mások „hazafelé menet” kalandozások után telepedtek le Ynev különböző tájain iskolákat alapítva. Mára már számtalan Pajzstestvér iskola létezik tájanként és országonként eltérőek, de közös alapokon nyugszik az iskolarendszerük. Bár iskolánként az alapok eltekintve egymástól eltérőek, de mindegyikben közös tagjaik csak a legrátermettebb, legügyesebb, szívósaknak kell lenniük, melyhez magas testi erő is párosul.
Ez annyit tesz: Ügyesség és Állóképesség 14 és Erő 15-ösnek kell lenniük.
Az iskola 3 Kap
Pajzshasználat 3 fok , de pajzsuk Vé-t is megkapják
(induló képzettség)
4 fok úgy módsóul, hogy a leírtakon kívül már különleges technikájuknak köszönhetően kitudják egyedi pajzsaik adta előnyöket használniuk annak Té-je és Vé-je Harcértékeit hozzáadásával vesz részt a harcban
http://www.mindenkiaruhaza.hu/kepek/nagy_kepek/jatek/playmobil:-lovagok-kuzdelme-duo-pack-js-052407_1.jpg
Kacagánypajzs:Té:12 Vé:35 Seb:2K6+1 (Piros sárkánybőrös)
Bárdpajzs: Té:8 Vé:45 Seb:K10+3 (Kék bárdos)
Az iskola minden képzettséget 4 oktatással oktatja , de egyes PL: rúnamágia... stb képzettségek elsajátítsanak feltétele egy kaland elvégzése is lehet döntést km.-ekre bízom ahhoz, hogy iskolai mentor megfelelő tanítóhoz irányítja a tudásra vágyót.
Iskolánként lehetnek négyzet eltéréseik, de harcmezőn fegyelmezetek és egységesek, mint „jó testvérek”.
Ha mégis úgy hozná a sors, hogy mégis ellentétes oldalon harcolnak, akkor kerülik egymást, de ha mégis kénytelenek összeütközni, akkor párviadalban döntenek csata kimeneteléről „Vér nem válik vízzé”
(Ez a rész kicsit szentimentális lett, de remélem, ennyi még belefér)

Végszó: Bár akár egy szimpla harcos is lehetne remélem jó kis alap kasztot lehet kihozni az ötletből, bár még nem érzem tökéletesnek hibák is lehetnek benne lévén régen olvastam Magus- könyveket és időm sincs vele többet foglalkozni vele de remélem kezdésnek megteszi. Ha kasztba éreztek benne spirituszt tovább viszitek az ötletet csá susu