Fórumok - Kalandmesteri sarok - Ynev, Satralis méretei


Custos
2016-06-07 09:05:54 | #11

Amikor a haverom eszaki szovetseg kiegeszitojebe neztem bele ott irta orszagonkent a nepesseget. De nekem sajnos meg nincs meg.

resdayn00
2016-06-06 18:49:52 | #10

Mondjuk, hogy az ÚTK-ban található számadat Ynev területéről, miszerint 200 millió km^2, helyes adat. Figyelmen kívül hagyva az itt már boncolgatott Satralis méretei témát (amire szerintem az eddig rendelkezésre álló adatok szerint nincs helyes megoldás), Ynev népességéről van valamilyen számadat? Országonkénti lebontás nem olyan fontos, de mondjuk Ynev teljes népességéről írtak valahol? Esetleg valakinek van tippje, hogy hányan élhetnek Yneven? Külön köszönet jár annak aki tudna valamit mondani arról, hányan élhetnek az Északi Városállamokban összesen.

Előre is köszi :)

tomasz0110
2014-06-05 20:31:14 | #9

norbre: Engem érdekelne a heightmap, ha még áll az ajánlat :) tomasz0110@gmail.com

Aluniz
2014-03-20 08:06:27 | #8

...és goblin sherpák viszik utánuk a furkós botjaikat! :)

Válasz Awder #7 üzenetére.
Awder
2014-03-19 11:42:27 | #7

A Sheral legmagasabb hegycsúcsa 20.000 láb ha jól emlékszem :D Oda már az orkok is palackos levegővel járnak :D

norbre
2014-02-12 12:43:38 | #6

Pontosan.. ez azért is kell mert életútjátékra készülünk, és a lehetőségekhez képest jó volna visszakövethetővé is tenni az eseményeket :)
Ha végzek a dologgal majd megosztom ;)

Válasz szilaszombi #5 üzenetére.
szilaszombi
2014-02-11 21:06:18 | #5

Huhh... :D

Úgy látom a magad módján te is bele szerettél Ynevbe úgy ahogyan én :)

Érdekelne, nagyon is. Sokkal megfogatóbb volna a világ. Könnyebben össze lehetne hangolni a cselekményeket. Így akár keresztezhetik saját útjukat is kalandok során. Gondolom ez által a hadoszlopok mozgása is könnyebben lemodellezhető lesz vele.

PL. 1 napi járóföld, lóval, gyalogszerrel. Az mennyi pixel. Így az utazások is jobban kiszámíthatóak lesznek.

Bár eddig sem volt részemről gond ezzel. :P De így jóval pontosabb.

norbre
2014-02-09 18:29:17 | #4

köszi a válaszokat :)

Én is arra jutottam, hogy ezeket a térképeket fogom használni..
Csináltam egy PS fájlt, amiben felnagyítottam 1px=1mf arányúra a térképeket és "összemixeltem" a részlettérképeket is, így mérni is tudok benne, illetve nyomonkövetni a történéseket, ill hogy merre járt a csapat, és hol mit meséltem nekik.
Csináltam hozzá egy "láthatósági sablont" is a "realisztikusabb" játékmenet kedvéért, amivel meg lehet állapítani hogy mely hegyek láthatóak onnan ahonnan épp vannak :)
Letöltöttem pár népesség/település eloszlást fejtegető irományt, illetve vannak a neten is hasonló generátorok, így az adott orzságokra ezt előre legenerálom és be tudom rakni a nagyobb településeket, illetve meg tudom határozi majd hogy kisebbekkel milyen eséllyel találkoznak :)

A bokaficam/tengelytörés trükkök egész jól hangzanak :)

Btw egy új zélandi srác megcsinálta Ynev heightmap térképét és sikerült elkunyerálnom tőle.. egy picit át kell dolgoznom még a rendes térkép alapján, illetve egyéb plusz részleteket hozzáadni, de egész kecsegtetően alakul hogy Terragennel tudjak csinálni néha hangulati képeket egy-egy tájegységről :)
Ha megvan és valakit érdekel szivesen megosztom majd ;)

szilaszombi
2014-02-07 09:58:13 | #3

A Mi kis csapatunk, is az általad használt domborzati térképet használta. Ami nem szerepelt a térképen azt javarészt kitaláltam újra rajzoltam. Pl a Kis folyamok mellet meghúzódó falvakat, városkákat. Sűrűn lakott területen fél 1 napi járóföldre is lehetnek települések, ritkábban 2 -3 napi járóföldre. Szerencsepróbát is dobtunk.. 1d10 el. hogy történt -e valami az út során :)

Így sokszor előfurdalt, a bokaficam.. Ló lábát törte a köveken.. Kitört a szekér kereke... stb nagyon meg tudja nehezíteni a pórul járt kalandor terveit.
Ha arra vetítem, hogy 15 évig minden nap szerencsepróba... Akkor tuti az óceán mélyére kerül a lélekvesztő pár héten belül..

Szerintem egy adott környéket is elég mókás kimesélni, még akár a gyermekkori kalandokat is. csibészkedéseket. csak a föld léptékeivel is mérve lehetetlen, hogy az ember már mindenhol járjon.

Az írok meg nem hiszem, hogy mindent komolyan vettek amit leírtak. Elvégre Ynev a kalandoroké.

AoKitsune
2014-02-06 21:58:31 | #2

Hivatalos kiadvány szerint (Északi szövetség) csak Erigow (!) majd' négyszerese Magyarországnak... Ekkora léptékeknél nekem kissé furcsa lenne a 8000x145000...

Szerintem mindent a 30.000-hez mértek, és kész; DE ez az írók Ynevje. Ha pl. nekem kellene az utazásaik során megtett út alapján megrajzolni Ynev térképét, egészen biztos vagyok benne, hogy nem azt kapnánk, ami a könyvekben van. Az javaslom, hogy fogd magad, válassz egy számodra ideális világképet (térkép, leírás, bármi), és használd azt. Nem kell olyan erősen kötni az ebet ahhoz a karóhoz.

norbre
2014-02-05 21:52:35 | #1

Üdv,

Érdekelne hogy ki hogyan használja, értelmezi a szabálykönyvben, és a fellelhető térképeken található méreteket?

Egyrészt itt vannak például ezek a szépen kidolgozott térképek aránymértékkel ellátva:
http://magusogl.gportal.hu/portal/magusogl/image/ynevdomborzat.jpg

Namost szerintem kb ez utóbbi tipusú térképekkel érdemes foglalkozni mert rendes méretekkel és arányokkal vannak a részlettérképeket illetően is ellátva... egy kis mérés után én azt kaptam, hogy Ynev kb ~8000kmx"széles" (K-Ny) és ~14500km"hosszú" (Beriqueltől a déli jégmezőkig).. ha jól tudom 1ynevi mérföld=1km..
Ehhez képest az alábbi linken található infóban az áll, hogy "Ynev nem csupán ősi, hatalmas is: az északfoki Bórog szigetétől a déli jégmezők pereméig jó harmincezer mérföld hosszúságban nyújtózik":
http://www.ynev.hu/cikk/ynev_foldrajza/

.. ez kb a duplája annak amit a térképek alapján én mértem, arról nem is beszélve, hogy nem találtam olyat északon, hogy "Bórog sziget", a leírásban meg nincs pl Beriquel(!?)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Másrészt.. Valahol olvastam olyat Satralis méreteiről, hogy a másik két kontinensre irgalmatlanborzasztóhosszú, 10-15 éves hajóúttal lehet csak eljutni, így aztán nagyon nem próbálkozik ezzel senki.
Csak hozzávetésképpen, Kolombusz anno kb 3 hónap alatt tette meg a Bahamákig tartó kb 7300km-es utat (ebből ha jól tudom 29 nap volt h nem láttak szárazföldet, vagyis ebben kikötések is vannak).

A térképekről vett méretek alapján, és ha feltételezzük hogy a sarkkörök Yneven is a 66. szélességi körön húzódnak, egy kis trigonometriai számítás után az jön ki, hogy Satralis sugara 6.510 km.. összevetésképpen, a Föld sugara kb 6.300km..
Ebből a kerület kb 41.000km..
Namost ha van még két kontinens, valamint a túlzó számítás érdekében a másik két kontinens méretét elhanyagoljuk, akkor ha a kerületből levonjuk Ynev szélességét, marad egy parttól-partig körbehajózásra 33.000km..
Ha feltételezzük, hogy egyenlőek a távolságok a kontinensek között és harmadoljuk hajózható kerületet, kijön durván 11.000km parttól partig.. Kolombusznak ez arányosan mondjuk 4,5-5 hónapba telne.. a teljes bolygót megkerülni meg 1,5 évbe.

Ha a leírásnak hiszünk, és a térképeken csak feleakkora a méret mint a "valóságban", vagy a feltüntetett 1ynevi mérföld valójában 2km-nek felel meg, akkor a sugár is kb 2x-jön ki, vagyis kb 13.000km és minden más is duplázódik, vagyis a kontinensek közti út 9-10hónap lenne, a teljes körbehajózás meg kb 3 év

De kontinenstől kontinensig tuti nem tart 10-15 évig egyik esetben sem :)

Sőt ha a térképeket vesszük alapul, akkor annyira nem is távoli a másik két kontinens..