Fórumok - Kasztok - Fejvadasz-slan


Zaraken
2014-07-08 17:56:02 | #9

Amit most leírtál, az szerintem játéktechnikailag megegyezik azzal, amit én mondtam, csak máshogy megfogalmazva.
Szóval a varázslónak nem kell a kyrre külön költenie, mert az tartalmazza a pyarroni tudat fát is. De úgy is megfogalmazhatod, hogy a karakternek volt rá lehetősége, hogy megtanulja a kyrt, ezért ő a pyarroni tudat fa mellett azt is tudja. Végeredményben ugyanott tartunk: varázsló karakternél két pszi fajta egy áráért.

Válasz Gomez0 #8 üzenetére.
Gomez0
2014-07-08 13:35:38 | #8

Kezdem elvinni a témát nagyon off irányba :)
Viszont valami ilyesmi pszi 4. foknál leírt "(...) és alkalmazza a 4. foknál feltüntetett diszciplinák közül az általa választott ág diszciplináit is - ha oktatói lehetővé teszik, a Kyr vagy a Slan út elemeit is" megfogalmazás is.
Ez alapján viszont így kéne működnie:
- 0-tól 2. fokra egyszer kell felhúzni a pszit
- a 3. és 4. fokot kétszer megtanulni (tudat- és test fa külön)
- a slan illetve kyr útra nem kell külön költeni, hanem (ha a van rá lehetőség, hogy megtanulja a karakter) automatikusan képes használni őket.

Válasz Zaraken #7 üzenetére.
Zaraken
2014-07-08 00:53:43 | #7

Ezek a kérdések valóban nincsenek túl részletesen kifejtve a könyvben, úgyhogy az infó nem is onnan, hanem a kiadó fórumáról, az alkotók hozzászólásaiból származik.
A hivatalos válasz tehát az, hogy két vagy több, min. 3. fokú pszi képzettség esetén a szintenkénti pszi-pont bónuszok összeadódnak. Végülis kétszer kifizetted a költségét, miért ne élvezhetnéd mindkettő gyümölcsét?
A slan és a kyr esetében azért már van egy kis kavar. Ezek ugye magukban foglalják a pyarroni test, illetve tudat ágat. Ha jól értelmezem -de ezt már ne vedd 100%-nak, hogy hivatalosan is így van- akkor a kyr pszi a pyarroni tudat fával együtt számít egynek. Ergo varázslóként a kettőt egyszerre tudod fejleszteni, cserébe a pszi bónuszok is csak egyszer járnak. Ugyanígy a slan pszi is magában foglalja a pyarroni test fát, tehát utóbbit nem kell külön felvenni a slan mellé, de nem is ad külön bónuszt.

Válasz Gomez0 #6 üzenetére.
Gomez0
2014-07-07 19:04:40 | #6

Hello, köszi a választ!
Egy másik mesélővel mi is játszottunk már úgy, hogy a második pszihez nem kellett megtanulni a 1-2 szintet, de hiába kerestem nem találtam erre utaló részt az UTK-ban. Ha már ide eljutottunk, egy gyors off-topic kérdés: ha két pszi képzettségem is 3-as vagy magasabb szinten van, akkor mindkettő után megkapom az adott szinten járó pszi pontot? (a korábbi mesélőnk a másodikat lefelezte)

Válasz Zaraken #5 üzenetére.
Zaraken
2014-07-07 07:30:31 | #5

Először is üdv körünkben!
Ami pedig a kérdést illeti: a különböző pszi fákat nem kell mind nulláról felvenni, mivel az első két fokon megegyeznek, csak 3. foktól válnak szét. Így a "kezdeti pszi 2. megy tudatfára" kijelentésnek nincs is értelme. Szóval azt javaslom, hogy 5. tsz. előtt a tudat fát maxold ki (ami ugye magában foglalja a test fát is 2. fokig), majd 5. szint felett kezd el tanulni a slan pszit, ami pedig magában foglalja az azonos szintű test fát is.

Ami a fegyverhasználat/harcművészet kérdést illeti: ha tudod előre, hogy 5. szint felett sárkányharcot akarsz majd nyomni, akkor eleve a harcművészetet kezd el magas szintre fejleszteni, ne a fegyverhasználatot.

Utolsó módosítás: Zaraken (2014-07-07 07:31:48)
Válasz Gomez0 #4 üzenetére.
Gomez0
2014-07-06 10:42:26 | #4

Sziasztok,
először is nagy köszönet ezért az oldalért, örülök, hogy rátaláltam! :)
Annak már kevésbé, hogy itt derült ki tegnap éjjel, hogy teljesen elrontottam a készülő Anat-Akhan fejvadászom kiszámolását :S
Mindegy, orvosoltam a hibát.

Viszont a fejvadász slan-hoz lenne egy kérdésem, hogy jól értem-e?
A hosszú távú cél, hogy cascadis legyen majd a karakterből, amihez kelleni fog pyar pszi tudatfa és slan pszi 4. És a slan pszit, csak 5. tsz-től lehet tanulni.
Tehát ha akarok 5.tsz előtt pyar test fát használni (a kezdeti pszi 2. megy tudatfára), akkor azt fel kell vennem 0-tól. Majd 5.tsz-en fel kell vennem 0-ról a slan pszit ismét (hiába adja meg a slan pszi a pyar testfát, és válik onnantól kvázi használhatatlanná a testfa, és megy a levesbe a ráköltött KP)?
A másik ilyen redundáns kérdés a slan pszi használatához kötődik, azon belül is a sárkány tánchoz: a diszciplina használatához harcművészet kell az adott fegyverre. Tehát hiába lesz meg 3-as,4-es szinten a sequor/marasequor fegyverhasználat - szabály szerint fel kell vennem rájuk a harcművészetet is, hogy használni tudjam az említett diszciplinát?

Ez így erősen kp pazarlónak tűnik nekem :S

Köszi a válaszokat,
Gomez

Zaraken
2013-08-20 19:32:03 | #3

Szerintem azért eléggé féltve őrzött titok. Még a fejvadászok közül sem tudja mindenki, csak a tradicionálisabb rendek tagjai. És nekik is csak 5. tapasztalati szint felett kezdik tanítani. Hogy egy kívülállót beavassanak? Megtörténhet, de az ötös lottó esélyesebb.

Pappi
2013-08-20 15:35:49 | #2

"Slan-pszit tanulo fejvadasz milyen fegyvereket hasznalhat sarkanyharcban?":
Amilyenhez van legalább 3. fokú harcművészet képzettsége. Ez szerintem leginkább a klán tradícionális fegyvere, de lehet slan kard is ha be tudja szerezni, vagy szinte bármi más is.

"Lehet pajzsot hasznalni slan pszivel egyidobe?"
Bizonyos diszciplínáknál biztosan, viszont sárkányharcban nem nagyon tudom elképzelni.

"Ki mas tanulhat slan-pszit?"
Szerintem a slan pszi nem annyira féltve őrzött titok, mint mondjuk néhány mágiaforma. Szerintem a legtöbb karakter találhat rá módot, hogy bizonyos fokig tanulhassa. Viszont ha nem gyerek kora óta tanulja, akkor nem valószínű, hogy teljesen el tudja majd sajátítani.

Válasz Custos #1 üzenetére.
Custos
2013-08-20 14:58:23 | #1

Slan-pszit tanulo fejvadasz milyen fegyvereket hasznalhat sarkanyharcban?

Lehet pajzsot hasznalni slan pszivel egyidobe?

Ki mas tanulhat slan-pszit?

Utolsó módosítás: Custos (2013-08-20 14:58:48)