Fórumok - Fogadó - Felszerelés


Zaraken
2015-01-27 00:35:31 | #7

Jó, nem bántásból mondtam, hogy Magyar Gergely kalandozok.hu-s cikkei a régi rendszerhez íródtak. Legalábbis nem annak szántam. Igazad van, Ynev az állandó, a felszerelés lista meg pláne abszolúte rendszerfüggetlen dolog, ráadásul szerfelett hasznos.

A probléma, amit a cikk feszeget, nálunk is felmerült. Aminek most csak a technikai oldalát emelném ki. Ha valóban mindenre gondolni akarsz, akkor nagyon hamar betelik a karakterlap felszerelés rubrikája. Szerény alkotásom (mely jelen oldalról letölthető) némileg próbálta orvosolni a hibát (45 sor a felszerelésnek a hivatalos karilap 18 sora helyett), de gyakran még az sem elég. Pláne ha a kalandok során minden hülye loot-ot összeszedsz.

Az már csak hab a tortán, hogy:
1) a karaktered mindezt el sem bírja
2) te sem igazodsz ki a marha hosszú listádon :)
Szóval nálam most az a rendszer alakult ki, hogy az első oszlopba magánál a karakternél, a másodikba pedig a kari lován hurcolt tárgyakat tüntetem fel. Ez az alapértelmezett. És külön mondom a KM-nek, hogy most ezt meg ezt kiveszem a nyeregtáskából és viszem magammal gyalog.
Ami persze csak azért működik, mert minden karakterem valami nyüzüge 40 kilós vasággyal kategória. Egy két méteres lovag teljes vértben már önmagában agyonnyomná a lovat, és mellé külön málhásló kéne a felszerelésnek. Az más kérdés, hogy ezzel senki nem foglalkozik, mert ennyire mi sem játszunk reálisan.

Ja, és egyszer elkezdtem sorolni a KM-nek, hogy nálam van lópokróc, zabos tarisznya, lókefe, patafaragó kés és pataápoló kenőcs, de azzal szerelt le, hogy az a lószerszám része, és nem kell külön felírnom :)

Válasz susu #6 üzenetére.
susu
2015-01-26 19:53:10 | #6

A cikk egy általános, szinte minden kalandozó számára hasznos és alapvető felszerelés...
Egyes részeit ugyan lehet rövidíteni, de mindenesetre jó kiinduló alap
Szerző: Aquer Dryn Endaron
Forrás: Kalandozók.hu
http://kalandozok.hu/dynamics/showentry.php?e=1735&catid=22
Vannak jó dolgok itt attól függetlenül, hogy a weblap régi Magus híve, támogatja, de Ynev az állandó.

gihi
2013-06-23 16:56:41 | #5

Én a múltkori kalandomnál vittem magammal egy üveg pálinkát és valóban sok mindenre jó volt.

Custos
2013-04-23 08:09:05 | #4

A sulyok hasznosak lennenek varazsloi termeszetes anyagok magiajanal, boszmesteri szilankokra robbantasnal stb. Tul sokszor fordul elo hogy:
JK: Kb hany kilo?
KM: Jo kerdes...

etheleazostor
2013-04-23 07:49:40 | #3

Egyszer majd ha lesz sok időm (vagy ha valaki más is vállalkozik rá) össze lehetne írni egy nagyobb felszerelés listát, mert ami az ÚTK-ban van, az volt az ETK-ban is és nem feltétlen kielégítő ennek a mennyisége. A d20-as Alapkönyvben pl. tetszett, hogy kellően nagy mennyiségű volt a felszerelés lista, valamint különböző "craftolós" eszközökkel is ki volt egészítve. Ajánlom mindenki figyelmébe :)

Solo
2013-04-10 07:24:58 | #2

Egy ilyen tényleg hasznos lenne. Nem is értem, hogy a könyvben miért nincs benne. Oké, hogy nem mindennek egyértelmű a súlya, de egy átlagos értéket meg lehetett volna adni, hiszen árat is megadtak és az is változó. :)

Válasz Aluniz #1 üzenetére.
Aluniz
2013-04-09 21:45:09 | #1

Van valaki tulajdonában egy felszerelés-súly táblázat, ami alapján lehetne kalkulálni, hogy a ló/ember/szolga mennyi terhet cipel a "mindenregondoló" kalandozó által?
Saját kreálmány is érdekel, mert ha nincs, csinálok!!!! ;)
(és ezt vehetitek fenyegetésnek! :) )