Fórumok - Szabályrendszer (UTK) - Dorani Varázsló


Garvel
2016-03-08 10:00:02 | #4

Szerintem a bot is megkapja a szintenkénti két pszi pontot, hiszen "ő" is 4. fokú pszi használó. Külön mentál, asztrál és fizikai teste is van, így egyéb tulajdonságai is vannak: AME, TME
Valamint KAPból vásárolhatsz neki pszi és manapontot, valamint a tulajdonságait is növelheted.

ParaJynx
2016-03-07 23:39:51 | #3

A dorani varázsló botjának leírása az ÚTK-ban sok szempontból nekem sem egyértelmű. Ha valakinek jobban megy a szövegértés, mint nekem, az kérem erősítse meg, hogy a szabálykönyv szerint a következőképpen néz ki a dolog:

A bot rendelkezik a varázsló minden képzettségével, mégpedig azon a fokon, amin maga a varázsló. Vagyis, ha nekem 3-ról 4-re emelkedik a Magasmágia képzettségem, akkor ez a botommal is automatikusan megtörténik, külön KP ráfordítása nélkül.

Viszont a bot soha, semmilyen körülmények között nem kaphat Mana-, vagy Pszi-pontot a képzettségei után. Szintenként kap 3 Mana-pontot automatikusan, de a képzettségek után járó szintenkénti növekedés esetében nem játszik.

Ez azt jelenti, hogy egy 7. szintű dorani varázsló botja 21 Mana-ponttal fog bírni (amennyiben nem vásároltam neki pluszban a saját KAPjaimból).

A bot rendelkezésére álló Pszi-pontokról azonban a könyv csupán azt a (szerintem egyenesen felháborítóan homályos) mondatot írja a 129. oldalon, hogy:
"... a botnak lehet Pszi-pontja - amelynek mennyisége teljesen a normális módon számolandó...".
Ebből következően én azt gyanítom, hogy szintenként - a Mana-pontokkal ellentétben - Pszi-pontokat nem kap automatikusan. Vagyis bár Pszi-pontjait a varázsló szabadon megoszthatja botja és "elméje" között, a botnak nem lesz saját Pszi-pontja. Vagy mégis? Mivel a bot rendelkezik a varázsló minden képzettségével, így a Pszi-je is automatikusan olyan fokú, mint gazdájáé. Ez esetben viszont nem kapja meg a Pszi-pont "alapot", ami minden Pszi-érzékeny karakternek alanyi jogon jár? Így alapesetben, mivel 11-es Intelligenciával indul, 11 saját Pszi-ponttal rendelkeznie kéne, és ha úgy dönt a játékos, hogy egy Intelligencia-alapú képzettség 4. fokának elérésekor nem a saját, hanem a botja Intelligenciáját növelné (erre a szabályok szerint lehetősége van), akkor a bot Pszi-pontjai is eggyel emelkednének Intelligenciája növekedése miatt.

És Pszi-pontot ugyanúgy vásárolhatok saját KAPból a botomnak, mint Mana-pontot?

Előre is köszönök báemilyen megerősítést, kiegészítést, javítást.

Moha
2013-02-27 00:09:45 | #2

lehet mana pontja de képzettségek után járó bónuszok nélkül számolandó.

UTK 129. o. bot különleges képességei, II. pont.

A bot minden tapasztalati szinten 3 Mp-al növeli hatalmát, illetve ha a JK KAP-ból vásárol a botnak (és nem magának) manát, tehát ha növeled a botod mp-ját 9 KAP-ból (3 manával), akkor a te karakterek max. manapontja nem nő, ellenben a botodé igen.

Valamint a bot gazdája minden képzettségével bír, tehát ha esetleg megtanulod a rúnamágiát, akkor a botod is tudni fogja

Utolsó módosítás: Moha (2013-02-27 00:11:47)
Válasz dragos #1 üzenetére.
dragos
2013-02-26 15:42:56 | #1

Hali!

Kis segítséget szeretnék kérni, a témával kapcsolatban.

UTK-ban, ha jól értem a leírást, akkor képzettséget lehet venni a botnak?
tehát pl vehetek a botomnak 3. magas mágiát (nyilván elő-követelményekkel együtt) és akkor szintenként nem 3 hanem 3+1 manát kap a bot?

Ti hogy használjátok?

thx erlő is!

Utolsó módosítás: dragos (2013-02-26 15:43:07)