Fórumok - Szabályrendszer (UTK) - Gorviki kobratánc


Aluniz
2014-11-02 16:54:00 | #25

Sőt, itt egy variáció az elf-ek életéből:
http://magus-site.gportal.hu/gindex.php?pg=3051260

Hátha adhat instrukciókat, de érdekességnek sem utolsó.
Én annó a sirenari elf-emmel életútjátékban 7. szintig nyomtam, akkor a halál-táncot "lejtettem", de azt is csak egyszer, mert durva értékeket adott 6 körön át (pl: 6. kör KÉ, TÉ, VÉ: +128), de aztán kinyiffantam... :D

Piftike
2014-10-30 08:17:49 | #24

Ez is egy opció. :)

demateo
2014-10-29 18:21:33 | #23

Nálunk tehát ezek nem képzettségek, hanem fejvadászrendi sajátosságok.

demateo
2014-10-29 18:20:27 | #22

Gyilkos védelem:

Ha egy fejvadász szorongatott helyzetbe kerül, akkor hárító tőrként használja a fejvadászkardját, mint azt fentebb írtuk. Ilyenkor a normál védekező harc mellett egy speciális védekező harcba is van lehetősége belemenni. A Védőértéke – ami hárító tőrrel van ugyebár számolva – további 10-el nő, azonban a kör legvégén – ha nem szenvedett ÉP sérülést - van lehetősége egy kardkipörgető támadásra, amelyet -10-el kell végrehajtania. Találat esetén ez szintén hárító tőrként sebez, ám a pengék a legtöbbször mérgezettek…

demateo
2014-10-29 18:19:57 | #21

Acélkéz:

A fejvadászok közt az egyik legkedveltebb irányzat és az assassin tőrével együtt használható. Harc közben puszta öklüket, vagy alkartőrüket használják támadásra és alkarvédőt vagy csuklópántot védekezésre. Mindkét kézen lévő alkarvédő vagy csuklópánt VÉ-je hozzáadódik a fejvadász VÉ-jéhez (+15 VÉ) és a súlyából származó erőteljesebb ütések révén +1-et a Sebzésre, de ez nem adódik össze az alkartőrével. Másik előnye, hogy a fejvadász képes az ellene kilőtt nyílvesszőt, vagy felé dobott fegyver az alkarvédővel hárítani. Ez csak akkor igaz, ha a fejvadász erre figyel. Ekkor harctéri gyakorlat gyorsaság próbát kell tennie, ha sikeres, akkor +40 VÉ, ha sikertelen, akkor csak a +15 VÉ módosítót kap. Ezen kívül az alkarvédő VÉ-je, ha maximum tőr méretű fegyver vagy 1kg-nál nem nehezebb egykezes kard ellen használják nem +15, hanem +20. Ez is elterjedtebb irányzat és egész Yneven oktatják, de az igazi mesterei a Vértestvériség fejvadászai.

demateo
2014-10-29 18:19:02 | #20

Kobramarás:

A Kobratánc könnyebben elsajátítható változata és egy fegyverrel is működik. A fejvadászkardot védekező tartásban fogják – hárító tőrös értékek -, de nem hárítanak vele, hanem villámgyors pördítésekkel fájdalmas sebeket ejtenek a támadó kezein és lábain megelőzve a támadást. A fejvadászkard a Kobramarás során +5 Kezdeményező Értéket ad. Minden egyes támadáskor Harctéri gyakorlat próbát kell dobni az Ügyességre. Ha megdobja és a támadás is sikeres és az ellenfél legalább Fp sebzést szenvedett, akkor az ellenfele abban a körben elveszít egy támadást. Persze ha nem sikeres a próba, akkor is támadhat, és az ellenfél +5 TÉ-t kap a saját támadására. Annyi célpontra támadhat egy körben, amennyit a kétkezes harc (ha van) és a harctéri gyakorlat együtt megenged. A harcmodor egyetlen hátránya, hogy nem okoz súlyos sebet az ellenfeleken, túlütés esetén is legfeljebb 2 Ép-t sebezhet - mivel a vágások mindig a kezeket és a lábakat érik. A sebesültek (hacsak nem kalandozók) minden sebesülés után kötelesek Asztrálpróbát dobni, s ha elvétik, attól kezdve a harc gyűlölettel módosítóval támadnak. Mindenki ismeri.

demateo
2014-10-29 18:18:24 | #19

Kobratánc :

Két fejvadászkard egyidejű forgatásának magasiskolája a Kobratánc. Ekkor mindkét kardot védekező tartásban fogják – hárító tőrös értékek -, de nem hárítanak vele, hanem villámgyors pördítésekkel fájdalmas sebeket ejtenek a támadó kezein és lábain, minden esetben megelőzve a támadást. A fejvadászkard a Kobratánc során +10 Kezdeményező Értéket ad. Ha a Kobratáncban a fejvadász megsebzi ellenfelét, az áldozat az adott körben többet nem támadhat rá. Ha a fejvadászé a kezdeményezés, megelőző vágásaival meghiúsíthatja az ellene irányuló támadásokat. Annyi célpontra támadhat egy körben, amennyit a kétkezes harc és a harctéri gyakorlat együtt megenged. A harcmodor egyetlen hátránya, hogy nem okoz súlyos sebet az ellenfeleken, túlütés esetén is legfeljebb 2 Ép-t sebezhet - mivel a vágások mindig a kezeket és a lábakat érik. A sebesültek (hacsak nem kalandozók) minden sebesülés után kötelesek Asztrálpróbát dobni, s ha elvétik, attól kezdve a harc gyűlölettel módosítóval támadnak. A Kobratáncot csak a messor és a sequator ismeri.

demateo
2014-10-29 18:18:04 | #18

Nálunk a következő módon van:

A fejvadászkard alap harcművészete:

A keresztmarkolatú fejvadászkard használata kizárólag a gorviki és most már a maremita klánokra jellemző, az ebből adódó technikákat csak ők ismerik, csak ők képesek kihasználni a különleges fegyver előnyeit. A háromféle tartás számtalan speciális technikát tesz lehetővé. A fejvadászkardot általában kétféle módon fogják. Vagy hagyományosan, akár bármilyen más kardot, vagy megfordítva, a pengét az alkarra szorítva. A keresztmarkolat segítségével a fejvadász szemfényvesztő gyorsasággal képesek fogást váltani fegyverükön. Ha a keresztmarkolatot szorítják tenyerükbe, a penge lapjával az alkarjukra simul - ez kifejezetten védekező tartás, habár a pengét kiröpítve szúrni is szokás. Az így fogott fejvadászkard értékeit és sebzését tekintve hárítótőrnek számít. Kétkezes harcosnál – messor és sequator - általában az egyik kardot tartják így - ez a hárító kéz -, míg a támadó kézben hagyományos módon fogják a fegyvert.

Utolsó módosítás: demateo (2014-10-29 18:18:29)
Piftike
2014-10-29 17:57:43 | #17

Na jó, legalább már értem, miben beszéltünk el egymás mellett.
A kobratáncos nem támad sem 4 sem 5 alkalommal. Mindig csak annyiszor támad megszakító támadást, ahányszor ellenfele támad. Ha az egyszer támad, akkor egy támadás, ha kétszer, akkor két támadása van egy körben. Külön támadása nincs. Példa: Városőr támad 2szer egy körben mondjuk hosszú karddal. kezdeményeznek. A fejvadász mivel már ismeri a kobratáncot bejelenti, hogy kobratáncot akar alkalmazni. Kezdeményeznek.
Kettőjük kezdeményező értékének mondjuk 25 a különbsége. A képzettségből (mondjuk 3. fok) van +15 bónusszal együtt. Ez +25 a Té-re neki. Igen ám, de van -40 Té-je a kizárólag cézottan leadott támadásai miatt. Marad -15 Té. Tegyük fel, hogy eltalálja a mínusz tizenöttel is ellenfelét, sebez 1 ép-t annak jobb csuklóján, aki azt a támadását, amibe a kobratáncos ezzel az egy ÉP-vel beleszólt, már nem tudja kivitelezni. Legyen az, hogy a városőr támad ÉP-sebzés után is abban a körben, mert ugye még van 1 támadása. A kobratáncos megint csak a városőr támadására fog, és tud reagálni a fent leírt fejvadászkard kipördítéssel okozott vágással, amivel a támadó kart ismét megvágja, a városőr ennek hatására nem tudja kivitelezni a támadást.
Én így képzeltem el a kobratáncot az általam leírt szabályok alapján. Lehet, hogy nem fogalmaztam kétséget kizáróan egyértelműen, de az más hiányosságom. Nyilván magasabb szinten másképp alakulnak a harcértékek, de 4. fokon is inkább 0-hoz közeli Té növekménnyel számolhatunk.
5. foknál változtatás szükséges, nincs Ké plusz, sem Té minusz, csupán annyival növelt Té-vel támadhat, amennyi a KÉ értékük különbsége.
Lehet hogy nem voltam mindig kétséget kizáróan érthető, de én nem a tápolásra gondoltam, hanem minél életszerűbben, játszhatóan kb. a fent leírt módon képzeltem el a dolgot. Sajnos a rendszer nem enged módosítani a már leírtakon. :(

Válasz Custos #16 üzenetére.
Custos
2014-10-29 16:38:07 | #16

Tehat ha jol ertem egy 4. ketkezes harcal kuzdo fejvadasz 2 fejvadaszkardal(4 tamadas) elkezd kobratancba harcolni mondjuk a hecc kedveert 5. fokon.
A kepzettsegtol kap 25 Ke-t es 20 Ve-t. Az ellenfel elvesziti a fegyerei harcertekeit, ez fegyvertol, kepzettsegektol es runazasoktol fuggoen:
- 20 (kepzetlen harcos atlagos fegyverrel),
- 75 (atlagos varosor hosszukardal es pajzsal)
- 90 (atlagos lovag lovagkardal es nagypajzsal)
Kap meg kazdemenyezes kulombsegnyi Te-t (ami valoszinuleg 25 koruli lesz a kepzettseg bonusza miadt)
Sikeres sebzes eseten a masik elveszit egy tamadast, tulutes eseten nyerunk meg egy tamadast (mar 5) es meg nyerunk 1k10 Te-t a kovetkezo korbe.
Tehat egy varosor ellen van atlagosan 70 HM bonuszunk a kepzettsegbol es meg 70 HM korul mert fegyverei gyakorlatilag hasznalhatatlanok, tobb mind valoszinu hogy o sose fog tudni tamadni es nekunk 5 tamadasi lehetosegunk lesz.
Es ezt a nagyabol 6. Tsz-nyi harcmodositot mindossze 52 KAP-ert?

Utolsó módosítás: Custos (2014-10-29 16:39:51)
Piftike
2014-10-29 16:09:31 | #15

A kobratáncot elkezdi és nem befejezi be addig, míg végig nem csinálta, azaz az ellenfél él, eszméleténél van, stb. Olyan nincs, hogy az ellenfél elveszíti a kezdeményezést, és a kobratáncos támad. Sem olyan, hogy az ellenfél kipiheni magát abban a körben és köv. körben kezdeményez, addig pedig a kobratáncos egyedül táncol.
De lehet rá egy olyan megoldás, ha a kobratáncos ellenfele nem támad, a táncos befejezi a tánc utolsó akkordjaként egy torokvágással (sima támadás). Ha sikerül, valószínűleg az ellenfél eszméletét veszti, ha nem akkor kizökkent a táncból, hiszen nem ez a koreográfia és a harc kábultan módosítókkal harcol annyi körig, ameddig a kobratáncot alkalmazta előtte. Utána újra kezdheti.

Piftike
2014-10-29 16:01:38 | #14

Az elveszíti a kezdeményezés jogát és nem dobhat k10-el részt azért írtam, mert a kobratáncos a kezdeményező értékek különbségéből kapja a +Té-t, melyből ugye levonódik a célzott támadás módosítója. Ha az ellenfél nem kezdeményez, de amellett dönt, hogy támad, mi alapján kapná a kobratáncos az "indító értékét", alapból meg nem fog támadni, hiszen a kobratánc lényege a megelőző támadás, melyet csak támadásra reagálva tud kivitelezni.
-Túlütés esetén körönként 5. fokon egyetlen bónusz támadást tud kivitelezni a mester ugyanarra a végtagra, mintegy duplázás.
-Csak fegyverhasználattal működhet, sem harcművészettel, sem pusztítással nem...Hogyan? Fejvadászkardok mindkét kézben. Vagy nem értem, hogy ezt mire értetted.

Piftike
2014-10-29 15:50:37 | #13

Köszi az észrevételeket, sok dologban valóban igazad van. Az én hibám, hogy vagy régi rendszer, vagy a sajátos partink által meghatározott szabályokat vettem alapul, annyira berögződtek. Mint pl. hogy az ép sebzést szenvedett karakter adott körben már nem támadhat. A szabályrendszer leírja, hogy aki ép sérülést kapott, az a köv. körben elveszíti a kezdeményezést. Nem életszerű, hogy adott körben még nyugodtan támadhat, viszont köv. körben nem kezdeményezhet. De minden esetre igazad van ebben. A tekercseken van csak jelen a technika, ötlet számomra elfogadható, így maradhat a 3. fokú Oktatás bónusz. Mivel alapból is csak 5. tsz. elérését követően van lehetősége a karaktereknek a fejvadászkard trükkjeinek elsajátítására, szerintem az, hogy a fegyver használatát, valamint a kétkezes harc elsajátítását már ne a kobratáncot tanító mesternek kelljen tanítgatnia, az alapok alapjától kezdeni az oktatást. Bocs de most nem értem a +25 Ké +20 Vé kérdést...

Válasz Custos #12 üzenetére.
Custos
2014-10-29 14:31:58 | #12

Orulok hogy uj dolgokat dolgozol ki. Tetszik hogy kezdemenyezes orientalt kepzettseg is van, nameg tobszoros atolvasas utan megertettem hogy csak tulutes eseten veszti el az ellenfele az aktualis tamadasat.
A leirasokkal kapcsolatba a fo gondom hogy nem kozisztensek.
- IV foku kepzettseget nem fogsz tudni megfelelo tanar es terem nelkul, tehat az oktatas bonusz hianya nem talal a rendszerbe. Ha azt akarod hogy draga legyen mert tul durvanak talalod nyogodtan gyengitheted az etekeket pl +3/6/9/12/15 Ke fokonkent vagy ird be hogy csak tekercseken van meg a tehnika es emiadt 3. Oktatas bonuszal tanulhato (mint peldaul a godoni pszi Ordanba)
- Egy mas kepzettsegnek sincs nagyobb szintu egyebb kepzettseg kovetelmenye. Ha szeretned ezeket rakd be gyenge/eros tulajdonsag kovetelmenybe
- Nem ertheto hogyan mukodik egyutt ketkezes harcal/pusztitassal/tanulhato-e harcmuveszettel ha nem fegyverhasznalatot hasznal
- "Tobb tamadast az ellenfel az ep sebzes miadt nem indithat" nem konzisztens a vilaggal, ha ezt a hatast akarod magyarazd maskepp
- 25 Ke + 20 Ve az eleg sok a tobbi bonusz melett.
- Elveszti a kezdemenyezes jogat az ok, a nem dobhat k10-el resznek nincs ertelme es csak komplikalja a leirast
- Nem irtad le hogy 5. fokon tulutes esten ha fojtonosan tulut hanyszor kapja meg a +1 tamadast

Piftike
2014-10-29 12:38:46 | #11

Persze minden változtatás joga a KM-é, azonban a kobratánc csak Harcos és Testőr fejvadásztípus számára elsajátítható. Egész egyszerűen a másik két típus specializált és teljesen más beálltottságú fejvadászok képzésére törekszik.
Remélem elfogadható és csak elsőre tűnik bonyolultnak a kidolgozás.
Felmerülő kérdésekre válasz:
Mi van ha a karakter elveszíti a kezdeményezést?
-Akkor hagyományos a kűzdelem, nem tudta a 'táncot' elkezdeni.
Mely karakterek lesznek alkalmasak, kiválasztottak?
-a Km döntése alapján válhatnak azzá, de alap, hogy kimagasló Gy, Ügy, és Érz. és ezek után a kezdeményező érték arányos növelése szintenként, úgy hogy a célzó értékre mindenképp kevesebb, vagy egyáltalán semmi ráfordítás ne mutatkozzon az 5. szint eléréséig, hiszen ez alatt nem is részesülhetnek a kegyben.
Továbbá megjegyezni kívánom, hogy a képzettség 1. foka illetve 2. foka kizárólag edzőtermi alkalmazási területre alkalmas fok, és igen addig a másfél évig a karakter a testvériség szervezetének edzőtermeiben gyakor, tanul, bizonyít és onnan ki sem lép. Bekerülni könnyebb, mint bent is maradni, bármikor elbukhat az 1. és 2. fok eljasátítása közben. A vízválasztó 3. fokot elérve már küldetésekben is részt vehet ismét.

Piftike
2014-10-29 11:52:50 | #10

Kobratánc (IV.) Erős: Harctéri gyakorlat, Tul.: Gy, Ügy, Érz.
5. fok.
-tanulási idő 8 év
-Kp: 55 (nincs oktatási bónusz, ennyit kell ráfordítani)

Ezen a szinten a karakter mestere a kobratáncnak. Nem csupán egyedi technikával rendelkezik, hanem oktathatja is azt, mesterek között is elismert, félelemmel vegyes tisztelet övezi. Kezdeményező értékéhez +15 járul, ellenben célzott támadásara nincs levonás. Az ellenfél elveszíti fegyvere, ésvagy pajzsa nyújtotta Vé értékét. Ha a karakter támadása sikeres, sebez. Ha sebezést ért el, az ellenfél a megszakított támadását nem hajthatja végre.
Amennyiben a karakter túlütést ér el, a maximális sebzés 3 Ép lehet. A karakter ebben a körben további egy bónusz támadást vihet be, minden érték ugyanaz, csak a K1OO-at kell dobni. Több támadást az ellenfél az ép sebzés miatt nem indíthat a körben. A következő körben a szabályok szerint elveszíti a kezdeményezés jogát. Vagy befejeződik a kűzdelem, vagy támadhat, viszont már csak a fegyveres alapértékével kezdeményezhet, nem dobhat K10-el.
Ha a karakter nem ér el találatot, az ellenfél támadása továbbmegy, de az csak -2O Té-vel hat.

Utolsó módosítás: Piftike (2014-10-29 11:57:18)
Piftike
2014-10-29 11:47:25 | #9

Kobratánc (IV.) Erős: Harctéri gyakorlat, Tul.: Gy, Ügy, Érz.
4. fok.
-tanulási idő 4 év
-Kp: 35 (nincs oktatási bónusz, ennyit kell ráfordítani)

Ezen a szinten a karakter egyedi stílusát dolgozza ki. Kezdeményező értékéhez +2O járul, ellenben célzott támadásait -30 Té-el hajtja végre. Az ellenfél elveszíti fegyvere, ésvagy pajzsa nyújtotta Vé értékét. Ha a karakter támadása sikeres, sebez. Az ellenfél a megszakított támadását nem hajthatja végre.
Amennyiben a karakter túlütést ér el, a maximális sebzés 3 Ép lehet. Több támadást az ellenfél az ép sebzés miatt nem indíthat a körben. A következő körben a szabályok szerint elveszíti a kezdeményezés jogát. Vagy befejeződik a kűzdelem, vagy támadhat, viszont már csak a fegyveres alapértékével kezdeményezhet, nem dobhat K10-el.
Ha a karakter nem ér el találatot, az ellenfél támadása továbbmegy. Tökéletesebb taktikus kitérés miatt csak -15 Té-vel hat.

Piftike
2014-10-29 11:43:16 | #8

Kobratánc (IV.) Erős: Harctéri gyakorlat, Tul.: Gy, Ügy, Érz.
3. fok.
-tanulási idő 2 év
-Kp: 2O (nincs oktatási bónusz, ennyit kell ráfordítani)

Ezen a szinten a karakter már igazi beavatott, ismeri a titkos tanokkal, technikáját csiszolja, tökéletesíti. Kezdeményező értékéhez +15 járul, ellenben célzott támadásait - 4O Té-el hajtja végre. Az ellenfél elveszíti fegyvere, ésvagy pajzsa nyújtotta Vé értékét. Ha a karakter támadása sikeres, sebez. Az ellenfél a megszakított támadását nem hajthatja végre.
Amennyiben a karakter túlütést ér el, a maximális sebzés 3 Ép lehet. Több támadást az ellenfél az ép sebzés miatt nem indíthat a körben. A következő körben a szabályok szerint elveszíti a kezdeményezés jogát. Vagy befejeződik a kűzdelem, vagy támadhat, viszont már csak a fegyveres alapértékével kezdeményezhet, nem dobhat K10-el.
Ha a karakter nem ér el találatot, az ellenfél támadása továbbmegy, de az oldal irányú kitérés miatt -10 Té-vel hat.

Piftike
2014-10-29 11:37:37 | #7

Kobratánc (IV.) Erős: Harctéri gyakorlat, Tul.: Gy, Ügy, Érz.
2. fok.
-tanulási idő 1 év
-Kp: 10 (nincs oktatási bónusz, ennyit kell ráfordítani)

Ezen a szinten a karakter már érti és érzi a harcmodor lényegét, megismerkedett vele. Kezdeményező értékéhez +1O járul, ellenben célzott támadásait -45 Té-el hajtja végre. Az ellenfél elveszíti fegyvere, ésvagy pajzsa nyújtotta Vé értékét. Ha a karakter támadása sikeres, sebez. Az ellenfél a megszakított támadását nem hajthatja végre.
Amennyiben a karakter túlütést ér el, a maximális sebzés 2 Ép lehet. Több támadást az ellenfél az ép sebzés miatt nem indíthat a körben. A következő körben a szabályok szerint elveszíti a kezdeményezés jogát. Vagy befejeződik a kűzdelem, vagy támadhat, viszont már csak a fegyveres alapértékével kezdeményezhet, nem dobhat K10-el.
Ha a karakter nem ér el találatot, az ellenfél támadása továbbmegy, de az oldal irányú kitérés miatt -10 Té-vel hat.

Piftike
2014-10-29 11:31:30 | #6

Kobratánc (IV.) Erős: Harctéri gyakorlat, Tul.: Gy, Ügy, Érz.
1. fok.
-tanulási idő fél év
-alapkövetelmény: 3. fokú fegyverhasználat, 3. fokú kétkezes harc
-Kp: 3 (nincs oktatási bónusz, ennyit kell ráfordítani)

Ezen a szinten a karakter csupán zöldfülű beavatott, ismerkedik a tanokkal. Kezdeményező értékéhez +5 járul, ellenben célzott támadásait -50 Té-el hajtja végre. Az ellenfél elveszíti fegyvere, ésvagy pajzsa nyújtotta Vé értékét. Ha a karakter támadása sikeres, sebez. Az ellenfél a megszakított támadását nem hajthatja végre.
Amennyiben a karakter túlütést ér el, a maximális sebzés 1Ép lehet. Több támadást az ellenfél az ép sebzés miatt nem indíthat a körben. A következő körben a szabályok szerint elveszíti a kezdeményezés jogát. Vagy befejeződik a kűzdelem, vagy támadhat, viszont már csak a fegyveres alapértékével kezdeményezhet, nem dobhat K10-el.
Ha a karakter nem ér el találatot, az ellenfél támadása továbbmegy, de az oldal irányú kitérés miatt -10 Té-vel hat.

Utolsó módosítás: Piftike (2014-10-29 11:33:51)
Piftike
2014-10-29 11:01:29 | #5

Véleményem szerint a Kobratánc egy titkos, csak megfelelő adottságokkal bíró kiválasztottak körében okított képzettség. Mivel képzettségről van szó, annak 1-5. fokig kell lennie.
Alap követelmény ahhoz hogy elsajátítását megkezdhesse, a fejvadász kardok 3. fokú használata, illetve a kétkezes harc szintén 3. fokú használata. Miután a kiválasztott ezt egy vizsgán bizonyította, és a mester a további fejlődésre is alkalmasnak látja megkezdheti az 1. fokú jártasság elsajátítását, megtörténik a beavatás a titkos tanokba. A képzettség harcmodorának lényege, hogy a kezdeményezést megszerezze a karakter. Miután ez adott, nem támad, hanem látszólag átadja a támadás jogát ellenfelének, így fel tud készülni arra. Az ellenfél támadását nem hárítani fogja, hanem a már előre kiszámított támadás elől oldal irányba ellépve (oldalról, félhátulról módosítok) a kezdeményező értékek különbségével növelt értékkel fog támadni. A támadás célzott mivolta miatt (-50 Té jár) csak a kézfej, csukló, inait, torkot, illetve lábfej, boka izületeit támadja. Az 1-5. fokig, hogy számolgatni ne kelljen játék közben, minden együtthatót figyelembe véve írom le. Folyt. köv.

AriusZet
2013-05-03 09:49:12 | #4

Morven! Harci láz 5. fokban DÜHÖNGSZ MINT A VESZETT PITTBULL, nem táncolsz. már bukott. de nezzuk tovabb

160 KP előkövetelmény +0 HM-ért elég sok. Akkor ne vegyél annyi VÉ-t.

a harci láz 5. fokhoz még hozzájön a Té-20, KÉ+10, vé+10. Azaz összesen
harci laz 5. fok: +10 KÉ +10TÉ -20 VÉ. plussze ez, az mindösszesen KÉ+20, TÉ -10 VÉ -10.

Ennek nincs értelme

nem költenék erre 130 KP-t, inkább ugy osztom el

Grogrum
2013-04-17 09:14:35 | #3

Ezt inkább célszerűbb és egyszerűbb Harcművészet képzettségként megalkotni. Már, ha nem tartjátok azt a sárgák privilégiumának.
Egyébbként is túl sok a követelmény. Így jó ha egy-két enber ismeri Gorvikban. Magyarul semmi értelme.

Morven
2013-02-24 18:32:13 | #2

Mármint az adott körben ...

Morven
2013-02-24 18:30:36 | #1

Sziasztok!
Az etk-ben volt hasonló névvel valami ami nekem személy szerint nagyon tetszett, és az új rendszerből kissé hiányolom. Nekiestem hát, hogy kidolgozzak valami hasonlót.
Azért írom le, mert kíváncsivagyok a véleményetekre.

A harciláz képzettség 5. Fokába építettem bele:

Követelmények:

Harciláz 5. Fok
Fegyverhasználat 5. Fok
Kétkezesharc 5. Fok
Művészet (tánc) 3. Fok

A következőt tudja a harcilázhoz képest:

Ké: +10
Té: -20
Vé: +10+ a kétkezesharc 5. Fok módosítója
Sebzés: maximum 3 ép lehet, fp pedig annyi, hogy a 3 ép beleférjen.
Plusz támadás nincs, viszont ahányszor eltalálom az ellenfelet, ő annyival kevesebbet támad a következőben. De nem halmozódik.
Nagyonröviden ennyi, mit szóltok?
Szerintetek ez játszható lenne (persze csak magasabb szinteken) ?