Fórumok - Kasztok - Barbár


szilaszombi
2014-02-15 00:16:59 | #15

Sámánnak eddig még csak ETK alapján meséltem, De nagyon élvezetes volt vele a játék élmény, Gyógyítás, bosstolás képessége, akkor a természeti szférák manipulálása, nagyon jó kis karakteré változtatta. A szellemek jóindulata (km) pedig jó sok hülye helyzetbe hozhatja... Útmutatás gyanánt ha éppen nincs mit csinálnia a partynak :D

Pl meg kell szereznie, egy kis sárga kavicsot az egyik barlangból.. ő látta... Vizió... őrző szörnyeket meg mindenki maga képzelje oda :)

Utolsó módosítás: szilaszombi (2014-02-15 00:17:56)
Custos
2013-11-09 14:58:50 | #14

Dolgozd ki ha ismered a kasztot! A fejlesztok nem fogjak. En peldaul nem ismerem egyaltalan. Csinalj egy goggle dockot lehet talalsz meg embereket aki beleszolna :)

Aluniz
2013-11-09 11:38:31 | #13

Jaja!
Szerintem is hiányzik a játékrendszerből, mert sokkal színesebb lehet egy "agyas" barbárral játszani és azt kidolgozni JK-nak, mint egy úgymond "üsd-vágd-nemapád" jellegűvel... :)
Persze nem azt mondom, hogy mindenki, aki barbival van/volt/lesz, annak az "ölj - vér" van az ujjperceire tetoválva, de nagyjából lehet csak kockadobálósan is játszani vele, meg rendkívülien átélve is..
:)

Válasz Solo #12 üzenetére.
Solo
2013-11-08 06:51:23 | #12

Tényleg nincs kidolgozva a sámánmágia. Sajnálom is, mert nagyon jó és érdekes varázslatai voltak. Elég sokszor kalandoztam sámán karakterrel.

Egyszer ellene is. Ketten játszottunk, egy barlangnyi orokot/goblint kellett kiirtanom és akkor jött a meglepetés, miután mindenkit legyaktam, hogy egy ruhásszekrényből előugrott a sámánjuk :D

Válasz Aluniz #11 üzenetére.
Aluniz
2013-09-24 13:23:46 | #11

Hali!

És mi a véleményetek arról, hogy mennyi minimális tulajdonság értéke legyen egy majdani sámántanonc barbárnak?
Gondolok itt IQ, asztrál, ....
Személy szerint én nem raknék akadályokat elé, legyen pl.: 11-es alapértéke, elvégre nem valami magas, stb. mágiát tanulna, csak gerinccsontokból rombol le egy falut, vagy ilyesmi. :P
Az amúgy még érdekes, hogy nincs is kidolgozva az új rendszerben semmi sámánmágia, mint a régiben ( 2.TK ), vagy igen?
:)

AriusZet
2013-05-03 12:53:45 | #10

Sziasztok!

A pusztítás, mint képzettség NEM a barbároknak való. nekik a harci láz ami megfelelő. A pusztítás higgadtságot, és tudományosan bevitt reteknagy támadásokat jelent.

Szellemek jóindulata ugyanaz mint a kegyelt a papnál. sámán nem lehet mágiatagadó

És ahogy AoKitsune helyesen irja: nincs erősebb kaszt, csak kedvezőtlen harci helyzet. minden karakter meg tud ölni (ha ez a cél) egy tetszőleges másik karaktert, ha neki lejt a pálya

Utolsó módosítás: AriusZet (2013-05-03 12:54:34)
AoKitsune
2013-04-22 14:22:40 | #9

Adgal, mindennek megvan az ellenszere - és ezt nem most tanultam meg, de egy hónapja megtapasztaltuk, hogy a 6. szintű barbár, a 6. szintű varázsló vagy a 3. szintű íjász nyeri-e meg a PvP-t.

Varázslóval bekültem egy kínokozást az íjásznak, a barbárt felrobbantottam és... az íjász egy lövésből kiütött. Attól hogy valami erős, nem biztos hogy legyőzhetetlen - ráadásul a pusztítás nem a sok bónusz sebzés miatt javallott, hanem a túlütésküszöb csökkentése miatt.
Egy átgondoltan fejlesztett barbár nem biztos, hogy legyűri az azonos szintű, átgondoltan fejlesztett lovagot, és viszont. De ha megjelenik egy átgondoltan fejlesztett kardművész, minél magasabb szintűek, annál valószínűbb, hogy lecsapja mindkettőt. Ezzel nem sokat lehet kezdeni, ilyen a játék egyensúlya.

Félreértés ne essék, nem leszólom a csatabárdos barbárt (nekem is volt), de ha kizárólag a gyilkolási képességet nézzük érték szerint, tapasztalataim szerint nem a barbár vezeti a sort - habár elég előkelő helyen végez - hanem az íjászok és a slannek. Éppen ezért egy karaktert nem ez értékei alapján kell besorolni, hanem az összkép alapján - lehet egy kardművész bármilyen erős az értékei alapján, ha a jelleme dögunalom, és lehet egy könyvmoly a legizgalmasabb karakter. A barbár, mint kaszt egy egyszerű játékot kíván - ami nem is olyan egyszerű, hiszen egész nap egyszerű gondolkodást produkálni igen nehéz, főleg, ha a játékos sokkal inkább trükkösen, összetetten járatja az agyát.

demateo
2013-04-20 23:16:08 | #8

Minden jó csak a szellemek jóindulata 1 pontos háttérénél nem ad ME-t és 2-3 pontnál is csak 1 ME-t ad.

Leírás a nagy zöldben a szellemek jóindulatánál.

Válasz Adgal #7 üzenetére.
Adgal
2013-04-20 21:07:46 | #7

5 pontot teszel mágiatagadásra az 5 me
3 pontot szellemek jóindulatára 3 me
Té és Vé ben lehet egyensúly,de Ké re is tesz mivel tuti először üt és aztán semmit se kérdez!
És persze elmaradhatatlan kétkezes csatabár vagy két 1 kezes 1 pajzsa max a lövészek ellen még előfordul,ha a közelükbe ért a hátára veti és hátúlról védi tovább és bár barbár nem hülye,hogy nyilt terepen kisgatyában rohanjon neki a lövészeknek.Ezenfelül attól még hogy hitetlen a világképébe betehetőek az istenek így is csak másképp áll hozzájuk pl Darton és Kyelről ha mesélnek neki azok úgy hangzanának neki mint nálluk a barbár legendás hősök szóval a barbár csak barbár , nem hülye és eszméletlenül jó karakter.

Válasz AoKitsune #5 üzenetére.
Adgal
2013-04-20 20:57:20 | #6

Mágiatagadással és szellemek jóindulatával 8 ra is felmegy a szintenkénti me és kevesebbe kerül mint más karina a pszi pont.
A mannalátás a barbárnak tök hülyeség,mert ha látja a mannát akkor ,hogy lesz mágiatagadó? Barbárnak a mágikus kard csak annyiban teccik,hogy jobb forgatni és jól néz ki ezért nem érdekli mitől olyan az más dolog.
Kétkezes csatabárd harci lázban pusztitás nélkül is agyoncsap bárkit minek kéne 40 ép ket sebezni 1 emberen a felétől simán kampó 2 szer. Élettan harci lázban nem játszik mert nem nézed hová csak trancsír egy barbár nem fog embereket boncolgatni vizsgálgatni,hogy hová üt simán miszlikbevágja és tutti kinyiffant nem?
Szóval nekem kedvenc mainom a barbár főleg mivel élőben is olyan vok:)
És max azért lehet nehéz dolga a KM nek mert tényleg ha a csatabárd elő van véve onnan már nincs csiki csuki és józan ész onnantól arat a halál és ha túl komoly ellent rakott be és nincs ötlete a kari nyiffan vagy öl mindenkit aki ellene volt és harci lázban 1 kétkezessel nem sokm inden állítja meg emberi mércével. Abszolút játszható és jó karakter nyers és egyenes jó csapatban pedig eszméletlen mit lehet velük alkotni pl,ha rányomnak a mágiahasználók egy kis dukkót ezt még úgy is meg tudják csinálni,ha muszály,hogy észre se vegye csak azt ,hogy ma igen jólesően lehetett trancsírozni az útjába kerülőket . Szóval pusztítás akkor kéne barbárnak,ha őssárkányt kell ölni és több sebzés kéne 5k6 5 ös átütőerővel+5 a harci láz legroszabb esetben ha csak fp lenne a kötelező sebzés miatt 5 ép és akkor nagyon béna volt és max 35 ép ket nyomha ha átlagot veszünk akkor is 2 ember hal meg körönként,ha ez pusztítással is működne ami logikusan kizárt akkor mondom már túl ísteni lenne sok a jóból . Szóvala barbár lehet simán kitépi a szívét,de nem agyal azon,hogy ott találja e el,hanem ahol éri ha a torkán keresztül akkor úgy a pusztítás meg már sebészi pontosságú élettani vágások megfontoltabb közelharci karaktereknek.

AoKitsune
2013-01-05 23:17:39 | #5

Vehetni vehet, de ha van mágiatagadása, akkor nem kapja meg a hitből fakadó bónuszt. Ráadásul a szintenként +1 ME meglehetősen kevéske...

Válasz Callinicus #4 üzenetére.
Callinicus
2013-01-02 11:23:18 | #4

Vallásismeretet vehet fel a barbár? Mert ha igen, akkor felveszi azt egy hármasra, és az már ér annyit, mint egy 1-es mágiatagadás.

AoKitsune
2012-12-31 20:35:04 | #3

A Barbárnál van néhány érdekes helyzet: pl.: szerintem a pusztítás meglehetősen hasznos képzettség egy barbárnak, ugyanakkor gyenge előkövetelménye az élettan, annak az írás/olvasás. Most őszintén: miért kell egy barbárnak tudnia írni-olvasni ahhoz, hogy kitépje valakinek a szívét? Ráadásul az élettan és az írás/olvasás tudományos képzettség: tehát akkor most másfélszeres vagy oktatás? Esetleg mindkettő?
Ugyan érdekes és jópofa kasztnak tartom a barbárt, amivel egyszerű és nagyszerű a játék, a benne lévő ütközések miatt szerintem igazából játszhatatlan házi szabályok vagy egy profi KM nélkül.

A problémára a következőt javaslom: mágiatagadás ide-oda, a szellemek teszik a számára lehetővé, hogy lássa a környezetében lévő manát, tehát a barbár manalátó képessége nincs kapcsolatban a mágiatagadásával.

kakimatyi
2012-12-31 11:59:32 | #2

Hát igen, ez elég epikus bug. Csak akkor kaphatja meg a sámánnövendék a manalátást, ha alapból a mágiatagadást nem veszi fel ingyen sem. Vagy ez felülírja a háttereknél erre vonatkozó szabályt.

Válasz Morven #1 üzenetére.
Morven
2012-12-31 11:47:56 | #1

Sziasztok!

Észrevettem, hogy a barbár kap ingyenes háttereket (mágiatagadás, szellemek jóindulata, manalátó)
Az a kérdésem, hogy a manalátó hátteret megkapja, ha van mágiatagadása? Elvileg nem, kivéve ha nem veszi fel a mágiatagadást, de mágiatagadás nélkül az összes kezdő boszi rángatni fogja szegényt, és egy jót sem kefélhet, mert bűbájtkap...
Erről mi a véleményetek?