Fórumok - Fogadó - Mikor kezdted kalandozásaid?


Zaraken
2013-01-27 15:10:57 | #9

Érdekes sztori. Kíváncsi lennék, hogy néztek ki azok a saját Magus szabályok. Arról tudsz esetleg valami bővebb infót írni?

Válasz Beregron #8 üzenetére.
Beregron
2013-01-24 22:28:25 | #8

Ó szerintem én 7 - évesen kezdem el, nem M.A.G.U.S-al jaj nem kicsi köjökként édesanyám hazahozott egy könyvet a botokkal és gallyakkal játszó édes kisfiának. Lehet valaki ismeri a jó öreg Káosz lapozgatós könyvre. (-ha utánamész lapozz a 214. oldalra
-ha levágod most, dobjál támadást
-ha nem teszel semmit lapozz 130. ra)
Na én azt rongyra olvastam lapoztam, jött az igény, hogy kisöcsémnek se annyit érjen mint bármi más könyv (magyarán, ó nemááár!) és 10-évesen életemben először kértem apámat hogy vegyen nekem valami szerepjátékosat( ezt a szót a könyvem hátulján olvastam :) ) és vett is pár ezer forintért egy Summáriumot és ha hiszitek ha nem a mágusra írtam saját szabájokat ( hisz a valódiak nem voltak benne :D ) és azt játszottuk öcsémmel. Baromira élveztük. Majd 15-évesen eladtam sumát vettem egy 2.-at (na az a könyv engem megdöbbentett hisz nem tudtam hogy ehez vannak szabályok is! 8D ) és nemsokára megjött UTK és azóta én azzal mesélek minden kiegészítőt és majdnem minden regényt olvastam ( emellett halálomig Rohamosztagos akarok lenni a halálcsillagon! És szívesen zúznám be a koponyáját 40 000 ben egy Ork koponyáját) de ha Fantasy az nekem Mágus :) ui.: ha elolvastad és nem untad magad örülök neki! :'D

Utolsó módosítás: Beregron (2013-01-24 22:29:17)
Zaraken
2013-01-02 13:05:17 | #7

Úgy az ezredforduló táján lehetett, egy ködös őszi délután. Egyik osztálytársunk, akinek a bátyja is keményen tolta a Mókust, ismertetett meg minket a játékkal. A mi osztályunkban valahogy mégsem vert mély gyökeret, öcsém osztálytársait azonban sikeresen megfertőztem vele. Ma is ők alkotják a csapat magját (bár azóta különböző városokban dolgozunk, illetve járunk egyetemre, így nehezebb megszervezni a dolgot).

Persze mi is az ET-vel kezdtük, de hamar zavarni kezdett minket a rendszer sok gyerekbetegsége, pl. kasztegyensúly hiánya. Próbálkoztunk saját fejlesztésű szerepjátékkal is, meg a különböző újabb kiadásokkal, de egyik sem volt az igazi. Az ÚT már a sokadik próbálkozás volt, nem is bíztunk benne túlságosan, de kellemesen csalódnunk kellett. Ha nem is hibátlan, de végre egy kiforrott, átgondolt rendszer. Egy Errata azért ráférne, kár hogy a jogi viszálykodások miatt nem mostanában fog megjelenni.

Amúgy nálunk váltott mesélés van, mindig más a KM, de neki is megszavazunk Tp-t a mesélés alapján, így minden kari egyenletesen fejlődik.

demateo
2012-11-29 23:10:22 | #6

Sziasztok!

Én 8 évesen kezdtem a lapozgatós könyveket, 10-11 évesen a magyar fejlesztésű Harc és Varázslatot az osztálytársaimmal, majd a MAGUS alapkönyvvel folytattuk mikor megjelent. Valahogy akkor nem tetszett annyira és kipróbáltuk a Star Warst, Armageddont - nagy kedvenc volt, Auvront, Középfölde szerepjátékot, Codexet. Aztán a csapat visszatért a MAGUSRA.
A középiskola idején felbomlott a csapat és 10 éven át folyton váltogattam a csapatokat. Most pedig már négy éve stabil, bővülő partyval játszom.
Csak az UTK-t.
Egyszer még fejleszteni kell majd...

AoKitsune
2012-11-27 14:24:54 | #5

10 évesen kezdtem a bátyámékkal ETK-val, majd kisebb nagyobb szünetekkel MAGUS, egy-két osztálytársal kiváncsiság szintjén DnD, majd az UTK megjelenésétől kezdve UTK, átlag havi egy-két játékkal.

Callinicus
2012-11-27 11:29:20 | #4

Olyan 16 éves korom körül kezdtem szerep-játékozni DND-t, magust szerintem idén kezdtem, korábban csak nézegettem, meg bele-beleolvasgattam.

2012-11-27 11:10:23 | #3

12-13 éves voltam és nem is ástam bele magam nagyon, csak élveztem hogy idősebbekkel játszhatok :D csak az egyszerű harcos, gladiátor és tolvaj karaktereket vittem és akkor még csak ETK szerint játszottunk, de elég rég abba hagytam mert nem volt kivel és mostanában próbáltam embereket összeszedni de úgy látom csak Debrecen környékére koncentrálódik a nép. Most se nagyon vágom az UTK-t de ha kell 5 perc alatt betanulom ami kell a tolvajomhoz :D

Custos
2012-11-27 10:58:26 | #2

Azt hiszem 10-11 osztaly kornyeken, a regi csapatom szetszeletd ahogy az egyetem megkezdodott, egyetemen meg talaltam ket uj baratot akivel jatszottunk es mivel ott maradtunk egyetem utan is hat azota jatszunk idorol idore. Az UTK-t talan egy fel eve fedeztuk fel es azot azt nyomatjuk. Az egyetlen szivproblemam vele hogy regebb mindig varazsloval jatszottam...

Solo
2012-11-27 10:30:24 | #1

Kíváncsi vagyok ki mikor kezdett el kalandozni a M.A.G.U.S. világában :) Ide írhatja mindenki a saját történetét.

Én még valamikor általános iskolás koromban kezdtem, pontosan már nem emlékszem, hogy hanyadikos voltam. Pappi és Moha tehet róla, ugyanis nekik sikerült valahogy bevonni egy játékba.

Először sokáig ETK-t használtunk, eléggé féltünk az új rendszertől. Én meg voltam róla győződve, hogy a régi sokkal jobb, anélkül, hogy ismertem volna az újat. Aztán egyszer csak mégis kipróbáltuk az UTK-t és hát azt hiszem az óta rá sem néztünk az ETK-re, tényleg sokkal jobb az új rendszer.