Fórumok - Kalandmesteri sarok - Enoszuke


Zaraken
2013-01-08 17:22:40 | #2

Régebben meséltem pár kalandot arrafelé. Újabban meg elég ritkán tudtunk csak összeülni. A kiegészítőt nem olvastam, annyira azért nem vagyok hardcore MAGUS rajongó, hogy minden kiegészítőt megvegyek. Egyrészt ugye drága mulatság lenne, másrészt mi jobban szeretjük a saját ízlésünk szerint elképzelni Ynev világát.
Enoszukét konkrétan úgy játsszuk, mintha a középkori Japán lenne. Úgyis kb. arról lett mintázva. Azt meg szerencsére viszonylag jól ismerjük, tekintve, hogy a csapatban többen is ilyen anime és/vagy Japán mániásak vagyunk.
A jelenlegi karakteremnek is az a koncepciója, hogy egy enoszukei fejvadász egy szép napon Kaoraku és a kamik szeszélye folytán a kontinensen találja magát, egy számára ismeretlen kultúrában. Így bőven ki lehet játszani a kultúrsokkot, és a két világ közti eltérésekből adódó vicces szituációkat. Egy vérbeli szerepjátékos szemében ez lehet hogy eretnekség, de mi jól elszórakoztatjuk magunkat a kiegészítő nélkül is.

Callinicus
2012-11-10 17:14:30 | #1

Valaki játszott már, mesélt már Enoszukét? Nekem elvileg meg van kieg, csak nem sokkal az után hogy megvettem, kölcsön adtam valakinek és az óta úgy is maradt.

Pedig bírom a ninja szamuráj virtust, biztos sokan mások is vannak ezzel így, ráadásul az enoszukei embernépek elég pöpec tulajdonságokkal mászkálnák, ez is úgy megmaradt a rendszerből.