Fórumok - Fajok - Törp(e)


AoKitsune
2012-12-25 17:26:44 | #5

http://www.scribd.com/doc/17697013/07-A-kfiak-Jatektechnikai-megjegyzesek

Ez a summariumból van kimásolva, és alatta a többi részét is megtalálod.

Válasz AoKitsune #4 üzenetére.
AoKitsune
2012-12-20 23:00:25 | #4

Próbálkozz antikváriumokban, vagy valakitől/valahonnan letölteni pdf-ben.

Válasz Callinicus #3 üzenetére.
Callinicus
2012-12-20 14:50:04 | #3

Summáriumot merre találni? :)

Az infralátás átmegy az illúziókon és bárdi láthatatlanságon? A papi személyek elől rejt, a bárdi viszont a látás elől.

Ja és nem találtam rá hivatkozást, hogy a törpék lassabban mozognának, mint a többi faj, pedig elég egyértelmű hátrány lenne, hogy ugyanolyan gyorsaság érték mellett, kisebb távolságot tesznek meg.

Valahol van elérhető leírás a törpe papokról, esetleg paplovagokról (tudom, hogy nincs alapból törpe paplovag, de szerintem Toomának alapból csak paplovagjai kéne legyenek, papok helyett) külön kasztként kidolgozva, bónuszokkal? :) Mindenféle jöttment pyar istenség ki van dolgozva külön mindenféle tápokkal megszórt kasztként, a törpöknek meg egy istent nem voltak képesek alkasztosan megalkotni.

AoKitsune
2012-10-21 15:00:08 | #2

Javaslok rá egy summáriumot, abban elég jól leírják a dolgot.

Ennek ellenére a lényeg kb. annyi, hogy olyan érzés, mintha a törpe vállán ülne egy gonosz ördög, és mindig a rossz irányba próbálja terelni (rajzfilmes hasonlat), de angyalka nem jár hozzá.

Ezért van az, hogy törpével nagyon nehéz játszani, jóval nagyobb tapasztalatot/beleélést igényel, mint a többi, rövidebb életű faj (az elfet ne vedd ide, az még nehezebb).
Megkérheted a mesélődet, hogy figyeljen rá és segítsen benne (mondhatni: legyen ő az ördögöcskéd), vagy szinesítheted te is a mesédet vele.

Válasz Callinicus #1 üzenetére.
Callinicus
2012-09-25 17:53:52 | #1

Szerintem törp-nek kéne hívni, de végül is mindegy.

Tud valaki leírást linkelni, bemásolni erről a törpe homálytestvér dologról? Az ÚTK-ban meg van említve pár sorban, hogy van egy ilyen, de persze tisztázva kb. annyira van, mint a veszélyérzék képzettség.
Szóval ez a homálytestvér valamiféle ősi ösztön, - ami a rosszra, vagy legalábbis az önzésre hajt - vagy konkrétan tudathasadás szerű dolog? A törpe hallja amit homálytestvére sugall neki, esetleg, a homálykoma át is tudja venni a törp teste felett az irányítást, bizonyos körülmények között?
Sajnos skizofréniával foglalkozó filmek közül, csak a Harcosok Klubjában megjelenő megoldást tudom elképzelni, esetleg valami olyasmi? (Be kéne pótolni néhány filmet a témában, mert érdekes és gyakran félre értett betegség.)