Fórumok - Kalandmesteri sarok - Helyszin/idő


Zaraken
2013-08-31 23:24:06 | #4

A csapat egyik tagja északot szereti nagyon, míg én inkább délen, a Gályák tengerénél és a dzsadoknál mesélek szívesen. Most az ő lobbija győzött, úgyhogy északon kalandozunk. Leginkább az Abaszisz környéki városállamokban.

Volt egy erioni kalandmodulom, azt is nemes egyszerűséggel áthelyeztem ide, egy Doria nevű városállamba. Kitaláltam hozzá a helyi szokásokat, politikai helyzetet, éghajlatot. Kapott egy hangulatos fővárost szűk sikátorokkal, mely egy part közeli szigetre épült, és csak egy keskeny földnyelv kötötte össze a szárazfölddel. Dagálykor még annyi sem. Ez az apály-dagály dolog sok helyszínnél fontos szerepet kapott a kalandban, például a kikötő alatti csempészalagutakban könnyű volt megfulladni, ha bennragadtál.
A játékosoknak is jobban tetszett ez a helyszín, mintha Erionban meséltem volna.

Egyébként Rovinj és Mont-Saint-Michel ihlették a várost. A mi világunkban is vannak jópofa helyek, melyek ötletet adhatnak egy-egy kalandhelyszínhez.

Utolsó módosítás: Zaraken (2013-08-31 23:25:30)
Beregron
2012-08-16 21:43:06 | #3

De ha meglessz végre a Toron kiegészítő nagyon szívesen játszatnék majd a karaktereimmel kis tolvajokat Toronban!(nagyon tuti lehet a hajtóvadászat hevében látni mennyi hibát vét szegény kis Jk :) )

demateo
2012-08-16 19:05:24 | #2

Egy rugóra jár az agyunk!

Válasz Beregron #1 üzenetére.
Beregron
2012-08-16 14:37:53 | #1

Az érdekelne leginkább, hogy más mesélők mely időket szeretik a legjobban eljátszani! Vagy, hogy mely részén szeretnek a kalandorok a legjobban császkálni! Én személy KM-ként a legjobban a városállamokat szeretem, könnyű benne zűrzavart kelteni szegény JK-k fejében, hogy van 12-érmetípus valameik ezüstből valameik rézből és állandóan át lehet őket vágni a hasonló apró csínyekkel. Meg ott könnyű feladatokat kitalálni, de Eriont például csak egyszer meséltem és akkor is csak futólépésben és sürgősen kiebrüdáltam onnan az összes JK-t.