Fórumok - Kalandmesteri sarok - Modulomról vélemény


Callinicus
2012-08-26 04:37:34 | #7

Talán feltűnt, hogy ez csak a karakteralkotás, abból sem az egész, a Giedi karaktereknek nincs túl sok kikötése, a Caladani vonal érdekesebbre sikerült. (A Giediben elég érdekesség a legtöbbeknek, hogy gorviki érdekeltségű. Eddig minden karakter, amit ehhez csináltak nekem, gorviki volt.) A másik topicba írt két feladat, is része a modulnak, és az még csak a bevezető rész, amikor még el sem kezdődött az ostrom.

Caladni karakterek, egyéb info: (Darien NE OLVASD EL! amíg nem játszottuk le a modult.)

Caladan:

Karakteralkotás:

A csapatnak valahogy képesnek kell lennie jelentést küldenie, ennek legegyszerűbb módja, ha legalább egy csapattag bír a Pszi tudat ág 4. fokának képzettségével, és caladani származásúnak minősíti magát, ekkor évek óta ismerhet olyan NJK-kat, akiknek jelenthet. (Lásd pszi telepátia.)
Egyéb lehetőség, ha például füstjelekkel, vagy fényjelekkel kívánnak jelt adni magukról. Ez ugye körülményesebb, mivel előre megbeszélt időben (füsthöz nappal, fényhez éjjel) előre megbeszélt helyről kel jeleket leadniuk, és le is bukhatnak. Jelbeszéd képzettség 3. foka a követelmény legalább egy karakternél, hogy ezt megfelelően kivitelezhesse.
Amennyiben bír egy karakter legalább 3. fokú állatidomítással, lehet megfelelően kiképzett hírvivő madara, ám ez a leglassabb módja az üzenet küldésének, és alighanem így a legkönnyebb elveszíteni az üzenetet.
Amennyiben a csapat nem bír ezen képességek egyikével sem, de nincs meg a négy fő, kérhetnek a mesélőtől olyan fejvadászt, aki bír megfelelő pszi 4. fokkal, avagy jelbeszéddel.

A karakterek felbérléskor tisztában lesznek vele, hogy valószínűleg éjszaka, sötét folyosón fognak dolgozni, vagy jelentékeny frontális küzdőképességgel, vagy az eltűnés megfelelő lehetőségeivel kell bírniuk. Ez takarhat mágiát, mászás, akrobatika, esés képzettséget, vagy lopakodás és rejtőzés képzettséget, a csapatnak feladata lesz bizonyos felderítés elvégzése, bizonyos pusztító feladatok elvégzése, de ne feledjük, hogy a karakterek nem a hazájukért, szeretteikért harcolnak, vagy legalábbis semmiképp sem azok végső pusztulása ellen, tehát nyilván a saját túlélésüket fogják elsőként előtérbe helyezni! De nem jelentkezik akárki ilyen feladatra, ne hozzunk olyan karaktereket, amiktől teljesen idegenek ezek a feladatok, (Pl.: Krad-Pap) hacsak nem tudjuk valamivel megfelelően megindokolni a karakter mozgató rugóit. Erre a legegyszerűbb megoldás, hogy összeszokott egy kalandozótársasággal, és nem hagyja el őket, vagy épp valamiért nagyon nem kedveli a gorvikiakat. A jó beszélőke, helyzetfelismerő készség is hasznos lehet, illetve ahogy a közhely tartja, minél változatosabb a csapat, annál jobb.

A feladatról röviden, amivel alapvetően felkeresik a karaktereket:
Padisah Shaddam, Caladan Kiskirálya bőséges jövedelmet előlegezett meg magának, és a Kikötő-Erőd kifosztásának első körét ígérte egy kellemesen hírhedt zsoldos csapatnak, Rabban Ragadozóinak. Ezt a csapatot egy volt lovag vezeti, akinek bár származása homályos, annyi bizonyos, hogy egykor Shadon büszke nemese volt. A zsoldosok nem bírnak ostromtechnikával, ezt a király máshonnan biztosította, de ismeretlen madárkák csiripelése szerint kémek férkőztek közéjük, és az ostrom alatt szabotálni kívánják valamely módon a hadműveleteket. A kémek személyének kiderítése a karakterek fontos feladata, személyleírást kell róluk adni, hiszen nyilván nem a saját nevükkel fürkésztek a zsoldosok sorai közé. Erre az információra nyilván Giedi valamely vezetőjét kell kikérdezni, vagy felkeresni korábban elhallgatott caladani ügynököket, (részletek később) akik mondhatnak valamit.
Giedi három hatalmas kinccsel bír, melyekből kettő már önmagában fedezné az ostrom minden költségét, még ha más nyereség nem is lesz a hadműveletből. Egy mágikus tőr, egy mágikus másfélkezes-kard és egy nem mágikus, de rendkívüli drágakövekkel kirakott doboz, melynek tartalma ismeretlen, és szinte érdektelen magához a dobozhoz képest. Ezeket meg kell szereznie a karaktereknek, mivel a védők nyilván megkísérlik majd eltüntetni, elpusztítani, elmenekíteni az ereklyéket.
Giedi Fenring Gróf nem kisebb személyt kapott segítségül jó barátjától, Gorviktól – pontosabbat nem tudni... - mint egy Ranagol Paplovagot, bizonyos Feyd-Rauthát aki hazájához képest, szokatlan módon jártas az ostromtechnikában, számos erődöt megvédett már, bár a tenger ismeretlen számára. Ha megölni nem is képesek, de meg kell zavarniuk a karaktereknek, hogy ne vezethesse megfelelően a védőket.

A játék végén:
Kémtevékenység lebuktatva: 1 pont
Minden begyűjtött ereklye: 1 pont
Minden túlélő karakter: 1 pont
Feyd-Rautha meghalt: 1 pont
Giedi Fenring meghalt: 1 pont

Majd kirakom a Giedit is.

SSyrius
2012-08-26 03:29:58 | #6

Callinicus már ne haragudj de ha kaland ötletről van szó akkor mért abból áll a három negyede,hogy szerinted milyen karakterek jöhetnek? :D

Ebben a formában ez a kaland egyáltalán nem kidolgozott.
Azt meg nem is értem mért lényeges ennyi kitételt tenni arra ki mivel játszhat.
Ha ennyire le akarod korlátozni a játékosaidat az a te dolgod, de akkor ennyi erővel csinálhatnál a kalandhoz előre gyártott karaktereket amiből választhatnak. Akkor nem fog senki háborogni ,hogy ezt meg azt mért nem? (Teljesen jogosan)

SSyrius
2012-08-26 03:20:34 | #5

Tényleg nem lenne rossz ötlet fentre egy Kalandok fül ahol hasonlóan a fórumhoz meglehetne osztani (esetleg máshonnan belinkelt képet megjelenítve) a saját gyártású kalandokat.
Ahol lehetne hozzászólni és értékelni a kalandokat :)

demateo
2012-08-17 00:34:46 | #4

Ejha!

Jónak látszik!

Válasz Callinicus #3 üzenetére.
Callinicus
2012-08-16 21:40:45 | #3

Hmm, dropboxot ismerem, csak a 0,15-ös feltöltési sebességemmel utálom. :) Rendszergarázda fajzat vagyok, nem teljesen almafabéka az informatikához.

Lehet bemásolom, egyelőre rövid, az előzetese ennyi (Dűnés nevekért elnézést):

MAGUS ÚTK KALANDMODUL
Sarlóvágás Hadművelet

Karakteralkotás:

A kalandmodul négy karakter számára készült, amennyiben kevesebb játékos kívánja végigvinni, a mesélő NJK segéd karaktereket ad melléjük, melyek támogatni fogják a csapatot. (Ezek kizárólag fejvadász vagy harcos főkasztból származó NJK-k, a mesélő által előre előkészítve.)

Minden karakter dél-ynevi származású, ott született, és véletlenül sem tanult kizárólag északon fellelhető tudományokat.

A kalandmodul mindkét oldalról játszható, a karakterek tevékenységei nem ütköznek, az ellenséges kalandozócsapat végrehajtja azokat a feladatokat, amiket a JK-knak kéne, ha ők lennének azon az oldalon, egy előre meghatározott forgatókönyv szerint.
FONTOS: Parallel két csapattal nem, vagy csak időbeli egyeztetések mellett játszható! Az egyik csapat könnyen előrébb kerülhetne időben, mint ellenfelük.

Attól függően a játékosok mennyire sikeresen oldják meg a küldetésüket, a végén pontozással dől el, megnyerték-e a modult. A két oldalnak értelemszerűen ellentétes feladatai vannak.

A csapatnak döntenie kell, hogy a Caladani vagy a Giedi oldalra kíván-e állni.

Summázva: Caladan egy független városállam, amelynek kereskedelmi útjait elnyomja a Giedi Kikötő-Erőd által biztosított kereskedő hajó forgalom, ezért mélyen a zsebükbe nyúltak, és el kívánják foglalni a független erősséget, erkölcsi apropót biztosít, hogy a Giedi Fenring Gróf, A Kosfejű kegyeltje, és gorviki befolyás, valamint támogatás alatt áll. Valamint az utóbbi kétszáz évben egy kisebb, belterjes boszorkány szektának is otthont ad, melyet ildomos lenne felszámolni, bizonyos erkölcsök védelmének nevében.

A karakterek szabad kalandozók, vagy a két város egyikének lakói, megfizetik őket, vagy felsőbb utasításból is jöhet a küldetés. Egyik fél sem sajnálja a pénzt zsoldosokra, fejvadászokra, vagy bármilyen tudomány ismerőire, ami hasznára lehet.
Mindkét oldalon a karaktereknek kis egységet igénylő küldetésre kell számítania, mely eleinte kémkedéssel, esetleg szabotázzsal, vagy nyomozással, később egy ostromlott városban való küzdelmekkel jár.

A karakterek 7. szinten kezdenek, a következő megkötésekkel:

A Pszi Érzékenység háttérrel rendelkező karakterek egy szinttel alacsonyabban kezdenek.
A Kegyelt háttérrel rendelkező karakterek egy szinttel alacsonyabban kezdenek.

Holtak Szeme, Sugallat, Manalátó és Léleklenyomat háttér nem vehető fel.
Adottság háttér csak egyetlen tulajdonságra vehető fel, és maximum 2 pontnyi értékben.

Karakteralkotáskor a karakterek szabadon oszthatják el tulajdonságpontjaikat.
A karakter teljesen szabadon rendelkezhet KAP pontjai felett, nem kötelessége HM-et, FP-t, MP-t, KP-t vennie függetlenül attól, mit ír a kasztja átlagosnak.

Szintenként egy 4. fokú képzettség vehető fel. (Ebbe nem számít bele semmilyen olyan képzettség sem, aminek nincs semmilyen Erős/Gyenge tulajdonság követelménye, például: kultúra.)
Nem vehető fel 5. fokú képzettség.

Veszélyérzék képzettség nem létezik, amelyik kaszt kap veszélyérzék %-ot az egy másik százalékos képzettségéhez adhatja annak % értékét.
Tapasztalati Mágia (bárd) 3. vagy magasabb fokkal egyetlen karakter sem rendelkezhet.
Rúnamágia 3. vagy magasabb fokkal egyetlen karakter sem rendelkezhet.
Helyismeret (Giedi) 3. vagy magasabb fokkal csak ott született karakter rendelkezhet, ilyen karakter csak tolvaj, harcos, lovag, vagy boszorkány kasztba tartozhat.

Mindkét oldal karaktereinek engedélyezett:
Tolvaj főkaszt és alkasztjai
Harcos főkaszt
Lovag főkaszt
Fejvadász főkaszt és alkasztjai (ÚTK-ban nevesített klánok nem)
Boszorkány főkaszt (Kizárólag 18. életévét betöltött nőnemű játékosnak. Caladani csapatban csak akkor, ha nem játszik egyetlen Kegyelt karakter sem.)
Boszorkánymester főkaszt (Caladani csapatban csak akkor, ha nem játszik egyetlen Kegyelt karakter sem.)

Csak a Caladani karaktereknek engedélyezett:
Pyar Pantheon valamely istenéhez kötött, Kegyelt háttér, hozzá tartozó Pap kaszt
Domvikhoz kötött, Kegyelt háttér, hozzá tartozó Pap alkaszt
Hergoli Villámmester alkaszt
Predoci vértes alkaszt

Csak a Giedi karaktereknek engedélyezett:
Ranagolhoz kötött, Kegyelt háttér, hozzá tartozó Pap alkaszt
Ranagolhoz kötött, Kegyelt háttér, hozzá tartozó Paplovag alkaszt
Gorviki Siedon alkaszt
Vértestvérek Fejvadász klán
Marico con Rabora lovagrend

Solo
2012-08-16 09:53:03 | #2

Egyelőre az oldalon nincs ilyesmi lehetőség. De ha nem több 10 oldalas, akkor akár a fórumba is bemásolhatod.

De van még egy jobb módszer.
Ha regisztrálsz a Dropboxra, akkor azon keresztül egyszerűen tehetsz a gépeden lévő fájlokat elérhetővé bárki számára.

Alapból 2GB tárhely jár, ha ezen a linkek keresztül regisztrálsz: https://www.dropbox.com/
De ha szeretnél magadnak és nekem is +500 MB-ot, akkor ezt a linket használd: http://db.tt/nDQcMmG

Válasz Callinicus #1 üzenetére.
Callinicus
2012-08-16 00:32:03 | #1

Elkezdtem írni egy kalandot, pontosabban egy modult, fel tudom valahova tölteni a már meglévő részeket, hogy ki kérhessem a nálam maguskockább rókák véleményét? :)